Daugiausia diskusijų – dėl Antakalnio gatvės

Rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisijos posėdyje priimti nutarimai, atsižvelgiant į gautus prašymus dėl eismo ženklų ar žymėjimo.

Daugiausia diskusijų kilo dėl eismo sureguliavimo, kol UAB „Ukmergės vandenys“ įgyvendins projektą Antakalnio gatvėje.

UAB „Ukmergės vandenys“ pristatė komunikacijų projektą, kurį nuo birželio iki lapkričio Antakalnio gatvėje planuoja įgyvendinti etapais. Projekte visa gatvė suskirstyta į šešis ruožus, kuriuose, vykdant darbus, eismas būtų ribojamas.

Pagrindiniai klausimai – viešojo transporto maršrutų sudarymas ir laikinųjų stotelių įrengimas bei automobilių eismo nukreipimas. Nutarta autobusų maršrutus atskirai derinti su Ukmergės autobusų parku, o dėl automobilių eismo nukreipimo ir apylankų įrengimo – su rajono policijos komisariatu. Patvirtinus viešojo transporto maršrutus ir apylankas, apie juos gyventojai bus informuojami atskirai.

Paminėta, kad šio projekto terminas neilgas ir ženkliai nesutrikdys ukmergiškių gyvenimo, tačiau netrukus startuos ir šios gatvės rekonstrukcijos projektas, kurio metu eismas bus ribojamas kur kas ilgiau. Tad visiems teks apsišarvuoti kantrybe.

Svarstant, kokios yra galimybės užtikrinti eismo saugumą prie pėsčiųjų ir dviračių tako susikirtimo su Vyturių taku Dukstynos kaime, pasiūlyta įrengti atitvarus arba dviračių perėją. Apsispręsta dėl pėsčiųjų perėjos – ji suteiks pirmumą dviratininkams ir pėstiesiems, o dviratininkai ir paspirtukininkai, artėdami prie perėjos privalės sulėtinti greitį, sustoti ir persivesti savo transporto priemonę.

Patenkino prašymus

Posėdyje apsvarstyti įmonių bei gyventojų pateikti prašymai. Pritarta MB „Ukmelita“ ir MB „Malarita“ prašymams leisti įrengti kelio ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“, nurodant laiką darbo dienomis nuo 8 iki 17 val., ties daugiabučiu, esančiu Žiedo g. 3, ir rezervuoti 3 stovėjimo vietas.

Tuo pačiu adresu dar tris stovėjimo vietas leista rezervuoti UAB „Rimjus“, leidžiant įrengti tokį patį ženklą, nurodant laiką darbo dienomis nuo 8 iki 19 val.

Prie Žiedo g. 3 namo nuo gatvės pusės naujai įrengta parkavimo aikštelė su 46-iomis viešo naudojimo stovėjimo vietomis.

Ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“, nurodant laką nuo 8 ik 20 val., leista įrengti ir rajono vartotojų kooperatyvui jo sklype esančioje automobilių aikštelėje už pastato Kauno g. 9, rezervuojant 6 stovėjimo vietas.

Komisija pritarė Slėnio gatvės gyventojų prašymui įrengti sferinį kelio veidrodį šios gatvės vietoje, kur matomumą riboja įkalnė ir tvora. Ženklas bus įrengtas savivaldybės lėšomis.

Pritarta S. Daukanto gatvės 63 daugiabučio namo gyventojų prašymui drausti automobilių statymą prie namo laiptinių, nes tai trukdo specialiųjų tarnybų  transportui. Leista gyventojams, sudarius schemą ir ją suderinus su rajono policijos komisariatu, savo lėšomis pažymėti geltoną punktyrinę juostą.

Į komisiją kreiptasi išvados dėl Darbininkų gatvės projekto sprendinių – akmenų grindinio ir metalinių atitvarų. Komisija pasiūlė akmeninį grindinį, atsižvelgiant, kad ruožas labai nedidelis, palikti, o atitvarus įrengti kitos konstrukcijos.

Posėdžio metu policija atkreipė dėmesį, kad Kauno g. 18 atitraukus ženklą „Stovėti draudžiama“, vairuotojai pokyčio nefiksuoja ir dėl to daroma daug pažeidimų. Prašyta įrengti stulpelius ar gėlynų klombas. Nutarta atnaujinti šaligatvį, paaukštinant bortą, kuris sudarytų natūralią kliūtį ir trukdytų statyti automobilius draudžiamoje vietoje. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Balandis 2023-06-01 16:14
Viskam reik tik pritarti,nes gali pritrūkti,"gerų" darbų
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Balandis 2023-06-01 16:19
Dėl statymo prie namo,tik kas trečias butas gali turėti mašina ir problemos nėr
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų