Ukmergės savivaldybės naujienos
Ligita Juodvalkienė

Ligita Juodvalkienė

Šiųmetį obuolių derlių sodininkai vadina vidutiniu. Vertindami Lenkijos, kurioje obuolių užderėjo mažiau, situaciją, augintojai tikisi, kad kaimynai pirks daugiau lietuviškų obuolių. Tuo tarpu iš krituolių derliaus užsidirbantys sodininkai džiaugiasi, kad šiemet šis uždarbis bus didesnis nei pernykštis.

Ukmergės rajone, Taujėnų miestelyje, į dangų sparčiai stiebiasi pernai pasodintas parkas, kurį savo gimtinėje įkūrė Mykolo Romerio universiteto dėstytojas profesorius, daktaras, šaulys, visuomenininkas Saulius Nefas. Kiekvienas medelis skirtas konkrečiam giminės nariui, o parkas simbolizuoja giminės vieningumą, ryšį su Anapilin išėjusia karta... 

„Turiu nuosavo miško, bet prie jo nėra privažiavimo“, – Lietuvoje taip gali pasakyti apie 5 tūkst. privačių miškų savininkų. Tokia situacija susiklostė dėl keleto priežasčių – kažkas galėjo būti pražiūrėta formuojant valdas ir esantis keliukas nebuvo įtrauktas į kadastrą arba kelias tiesiog savavališkai užariamas, nekreipiant dėmesio į tai, kad jis servitutinis.

Neįprastai šaltas pavasaris daržininkams reiškia jau užprogramuotus nuostolius. Pačių ankstyviausių lietuviškų daržovių pasiūlos įprastu metu nesulauks ir vartotojai – ūkininkai spėja, kad dėl nepalankių orų sulėtėjusi augalų vegetacija derlių vėlins apie porą savaičių.

Neįprastai šalti pavasario orai nerimą kelia visiems ūkininkams, taip pat ir braškių augintojams. Ūkininkai imasi įvairių nuo šalčio galinčių apsaugoti priemonių – dangsto po atviru dangumi ir net šiltnamiuose augančias braškes, laukuose kūrena laužus. Šiemet prognozuojamas ir vėlyvesnis uogų derlius.

Ukmergėje antradienį įvyko Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos (LEŪA) visuotinis narių susirinkimas. Aptarti esminiai bei darbiniai klausimai, pasidžiaugta kasmet besiplečiančia asociacijos veikla bei didėjančiomis narių gretomis.

Prancūzijoje, Albi mieste, gyvenanti Dana Arnaud iš Ukmergės išvyko prieš 11 metų. Ten baigė prancūzų moderniosios kalbos studijas, sukūrė šeimą, dirba, užsiima visuomenine veikla. Penkiomis kalbomis kalbanti moteris sukūrė ir verslą – turi vertimų biurą. Tačiau prisipažįsta, kad prancūziškos manieros vis dar nustebina...

Jungtinių Arabų Emyratų oro linijose stiuardese dirbanti Aurelija Barauskaitė savo atostogas sieja su Lietuva, viešnage gimtuosiuose namuose Ukmergės rajone. Tačiau, kai įpusėjus atostogoms virš galvos praskrenda lėktuvas, nubunda dangaus šauksmas ir šmėkšteli mintis: „Ten mano namai...“

Ruduo – metas, kai mūsų soduose susikaupia krūvos žalienų. Ukmergiškio Nikolajaus Lazarevo ūkyje naudingu biohumusu jas paverčia Kalifornijos sliekai.

Londone gyvenanti ir papuošalus kurianti ukmergiškė Giedrė Masanovets sako, kad bene daugiausia laisvo menininko laiko, deja, užima savo kūrinių pardavimas. Jei nori pragyventi iš savo kūrybos, menininko „gyslelės“ maža – privalai išmanyti reklamos subtilumus.

Puslapis 1 iš 12

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų