Ukmergės savivaldybės naujienos

Pamatė, kaip kepama duona

Antano Smetonos gimnazijos 3A klasės moksleiviai per etninės kultūros dieną lankėsi įmonėje „Ukmergės duona“. Čia pamatė, kaip ruošiama kepti ir kepama duona.

Antano Smetonos gimnazija – pirmoji lietuviška gimnazija Ukmergėje – šeštadienį iškilmingai paminėjo 100 metų sukaktį. Su jos steigimu susiję dokumentai, saugomi Lietuvos centriniame valstybės archyve, byloja, jog mokymo įstaiga įkurta 1918 m. balandžio 7 d.

Gimnazistai iš Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos mokosi dalykų, kurie toli lenkia mokyklų programas – laboratorijoje klonavo augalą ir stebės, kaip šis auga skirtingose terpėse.

Renkasi savęs pažinimo kelius

Ukmergės Antano Smetonos ir Jono Basanavičiauis gimnazijose vykdoma tarptautinė programa – DofE apdovanojimai, skirta 14–24 metų jaunuoliams. Tai savęs tobulinimo, pažinimo, gyvenimo būdo formavimo projektas, įgyvendinamas daugiau nei 140 pasaulio šalių.

Ukmergės gatvėmis ketvirtadienį keliavo zombiais virtęs jaunimas – ketvirtus metus organizuojama akcija „NEzombėk“ šiemet virto į festivalį, kuriame raginta atkreipti dėmesį į smurtą, patyčias artimoje aplinkoje. 

Gimnazijose ką tik baigėsi pirmose jų klasėse pageidaujančių mokytis būsimų devintokų prašymų priėmimas. Didžiausia galimybė patekti tiems, kurių mokymosi rezultatai nepriekaištingi. Pasitaiko ir atvejų, kai asmeninės galimybės gerokai pervertinamos.

Kauno „Santaros“ gimnazijoje vyko respublikinė jaunųjų mokslininkų konferencija „Iššūkis tyrėjams“, kurioje dalyvavo ir Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai.

Rajono mokyklose šurmuliuoja šimtadieniai. Ir nors mokytis liko nebedaug, laukia svarbiausias atsiskaitymų metas, o kai kam jis jau prasidėjo.

Veprių laisvalaikio užimtumo ir turizmo filiale vyko tarptautinė stovykla „Kalbos – durys į pasaulį“. Ji subūrė miestų partnerių – Podolės Kameneco (Ukraina), Miuhlhauseno (Vokietija), Tarnovo Podgorno (Lenkija), Lyvanų (Latvija) ir Ukmergės jaunimą.

Atestatai pavėlavo

Antano Smetonos gimnazijoje pirmadienį vykusią brandos atestatų teikimo šventę abiturientai prisimins kaip nuotykį. Užstrigus kompiuterinei sistemai, mokyklos baigimo dokumentus galėjo atsiimti ne visi gimnazistai.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų