Ukmergės savivaldybės naujienos

Ukmergės senamiestyje gyvenantis Stasys pasakojo apie nelegalią prekybą alkoholiu. Pasak jo, be jokių problemų mieste svaigalų galima įsigyti kada tik nori – ištisą parą.

Rugsėjo 1-oji – be alkoholio

Šį šeštadienį šalies parduotuvėse galioja draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Įkliuvo neblaivūs

Pareigūnams įkliuvo neblaivus traktorininkas ir lengvųjų automobilių vairuotojai.

Kaip maitinamės, ar svaiginamės ir ar jaučiamės laimingi? Štai ką siekiama sužinoti, visoje šalyje atliekant gyventojų sveikatos ir gyvensenos tyrimą. Jam prasidėjus apklausą atliekančiųjų šią savaitę savo namuose sulaukė ir ukmergiškiai.

„Taškais“ vadinamos nelegalaus alkoholio pardavimo vietos pakeitė savo veiklos pobūdį. Anot policijos pareigūnų, toks alkoholis – nebepopuliarus. Valdžiai mėginant visais būdais blaivinti liaudį, populiarėja „miniparduotuvėlės“ namuose.

Nuo metų pradžios įsigaliojusi nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka ir sutrumpėjęs jų pardavimo laikas smūgio parduotuvėms neskėlė. „Alkoholio pirkėjai dabar tiesiog gali ilgiau pamiegoti“, – juokais pasikeitimus vertina Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė.

Alkoholizmas – liga, kuria serga ne tik svaigalus be saiko vartojantis žmogus, bet ir jo šeimos nariai. Tuo įsitikinusi „Al-Anon“ anoniminę grupę alkoholikų šeimų nariams Ukmergėje burianti Gražina. Moteris ragina likimo drauges burtis draugėn, dalytis išgyvenimais, išmokti mylėti save.

Sausio 1 dieną įsigalioja nauja alkoholinių gėrimų pardavimo tvarka. Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas primena parduotuvėse alkoholiu bus prekiaujama pirmadieniais–šeštadieniais nuo 10 iki 20 val., o sekmadieniais – nuo 10 iki 15 val.

Rugsėjo 10 d. ties Šventupės kaimu į griovį įlėkė neblaivaus vyro vairuojamas automobilis.

Ukmergiškė Aldona pasakojo apie mūsų miestui garbės nedarančias įstaigas – aludes.

Puslapis 1 iš 5

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų