Ukmergės savivaldybės naujienos

Skaitytojas pasidalijo nuotraukomis, kuriose savo išmonę, kaip „reikia“ tvarkytis, demonstruoja gyventojai. Deja, nuolat primenamus pamokymus apie tinkamą atliekų atsikratymą įsimename sunkiai.

Rajono savivaldybė primena, kad nuo rugsėjo Ukmergės individualių namų gyventojams pradėta teikti labai reikalinga paslauga – surenkamos žaliosios atliekos, už tai nemokant papildomo mokesčio. Šitos paslaugos ypač pageidavo žmonės, neturintys galimybių minėtų atliekų patys nugabenti į joms skirtas vietas – Žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles.

Iki šių metų pabaigos Ukmergės rajone bus įrengtos 43 antžeminės atliekų surinkimo konteinerių aikštelės ir įsigyti 265 rūšiavimo ir mišrių atliekų konteineriai.

Lyduokių gatvėje gyvenantis Steponas pasakojo, kad praėjusią savaitę, labai anksti ryte, sulaukęs telefono skambučio apie tai, kad bus surenkamos rūšiuotos šiukšlės  – liepta konteinerius išstumti.

Nuo kovo 28 dienos savo veiklą Ukmergėje pradeda naujas buitinių atliekų tvarkytojas – bendrovė „VSA Vilnius“.

Daugiau nei prieš metus, kai į pabaigą ėjo sutarties terminas su komunalinių atliekų tvarkytoju UAB „Ekonovus“, Ukmergės rajono savivaldybė buvo nutarusi pati įsteigti rajono atliekų tvarkymo centrą.

Ukmergiškė teiravosi, ar pasikeitus komunalinių atliekų operatoriui ukmergiškiams nebus iš naujo perskaičiuotos mokėjimų sąskaitos. Sako girdėjusi, kad taip bus. Be to, ir mūsų laikraštyje skaitė, kad įmokos už komunalinių atliekų tvarkymą ateityje bus skaičiuojamos pagal vieningą regioninę kainodarą – visose savivaldybėse įsigalios vienoda tvarka.

Baigiantis sutarčiai su rajono atliekų tvarkytoju UAB „Ekonovus“ šias pareigas perima kita įmonė. Konkursą laimėjo UAB „VSA Vilnius“, kuri mažiausiai penkerius metus mūsų atliekas tvarkys už keturis milijonus eurų.

Remontuojant butą ar namą visada neišvengiamai lieka statybinių ar griovimo atliekų (toliau – SGA). Ne vienam iš mūsų, ko gero, kyla klausimų: kur jas dėti, kokie yra geriausi, pigiausi ir teisėti būdai jomis atsikratyti?

Į redakciją paskambinusi moteris teiravosi, kur Ukmergėje galima išmesti Kalėdų eglutes. Matė, kad žmonės palieka prie konteinerių, bet ar nenusižengia numatytai tvarkai?

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų