Ukmergės savivaldybės naujienos

Metų pabaigoje tradiciškai pagerbti geriausi ir talentingiausi Ukmergės rajono moksleiviai.

Šeštadienį, rugsėjo 1-ąją, į Ukmergės mokyklas susirinko ir pedagogai, ir mokiniai. Džiugiai nusiteikę, po vasaros susitikę visi pradėjo naujus mokslo metus bei dalijosi per vasarą patirtais įspūdžiais.

Žinia, kad mūsų rajono moksleiviai į Rugsėjo 1-osios šventę turės keliauti šeštadienį, sukėlė daugelio tėvelių pasipiktinimą. Tačiau švietimo specialistai nemano, kad tokia nustatyta data galėtų kelti didelių nepatogumų. 

Šimtukų šiemet daugiau

Pasibaigus brandos egzaminų sesijai Ukmergės abiturientams iš tiesų yra ko džiaugtis. Turime iš viso 25 šimtukus, kai kurie mokiniai jų gavo ne po vieną.

Abiturientų išleistuvių pokylių Ukmergėje šiemet bus mažiau. Daugiametės tradicijos ta proga rengti iškilmingą puotą dvare šiemet atsisakė viena iš dviejų abiturientus išleidžiančių miesto gimnazijų. 

Jono Basanavičiaus gimnazijos 1–2 klasių mokiniai kartu su mokytojais Gražina Macijauskaite, Vilma Grigiene, Sauliumi Grigu ir Milda Pakėniene vykdė nepamokinio ugdymo veiklą. Surengta edukacinė ekskursija po Lenkiją.

Lietuvos moksleivių sąjungos Ukmergės mokinių savivaldų informavimo centras organizavo Mokinių savivaldų padėkos vakarą. Tokia šventė vyksta antrus metus.

Šiemet jau vienuoliktą kartą dviem Ukmergės „Šilo“ mokyklos absolventams įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“.

Egzaminus laiko ne tik Ukmergėje

Pasirinktus brandos egzaminus jų sesijos dalyviai laiko skirtingose miesto ir rajono mokyklose. Laikyti kai kurių egzaminų į Ukmergę atvyks ir kitų rajonų atstovų. Keletas mūsiškių, nesusidarius pakankamam kandidatų skaičiui, bus vežami į Vilnių ir Jonavą.

Abiturientai jau pradėjo laikyti egzaminus. Nemažai jų šiemet vyks šeštadieniais. Taip, skelbia Švietimo ir mokslo ministerija, yra dėl šiais mokslo metais prisidėjusių 10 papildomų ugdymo dienų. Tačiau tai stebina moksleivių tėvus.

Puslapis 1 iš 6

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų