Ukmergės savivaldybės naujienos

„Lietuvą širdy nešuosi“

„Poezijos paukštė“ ir vėl užsuko į Jasiuliškių socialinės globos namus. Visų nuotaika pakili, nes čia gyvenantys žmonės myli poezijos žodį ir labai laukia šios šventės. Šie metai Lietuvai labai svarbūs: minime valstybės atkūrimo 100-ąsias metines. Tad ir mes savo šventę skyrėme Lietuvai, Žemei, Motinai, Šeimai.

Į jubiliejinę 50-ąją Poezijos pavasarėlio šventę, vykusią Veprių kaimo bendruomenės namuose, susirinko ištikimiausi bičiuliai – kraštiečiai, Jonavos, Anykščių, Ukmergės literatai bei atlikėjai.

Poezijos šventė, tradiciškai jau daugiau nei 20 metų vykstanti Jasiuliškių socialinės globos namuose, čia visada labai laukiama.

Poezijos šventė Sližiuose, nors ir vadinama „Žydinčios vyšnios šakele“, kasmet vykdavo jau vyšnioms nužydėjus. Tačiau šiemet šis skambus pavadinimas pateisintas – poezijos gerbėjai į 33-ąją respublikinio poezijos konkurso nugalėtojų apdovanojimų šventę susirinko jau išsiskleidus vyšnių žiedams.

52-ąjį kartą per Lietuvą nuplasnojo Poezijos pavasario paukštė, nutūpusi ir Ukmergėje. Meno mokyklos Muzikos skyriaus kiemelyje po dar nenubirusiais paskutinių gegužės dienų žiedais ji stebėjo fantastišką išeinančio pavasario ir atskubančios vasaros, poezijos ir muzikos, ilgesio ir romantikos pasimatymą.

Po re­no­va­ci­jos at­si­nau­ji­nu­siuo­se Žel­vos pa­ra­pi­jos ka­ta­li­kiš­kuo­se se­ne­lių na­muo­se įsi­kū­rė jau 22 gy­ven­to­jai. Pa­si­bai­gus įkur­tu­vių rū­pes­čiams, at­si­ra­do ga­li­my­bė pra­tur­tin­ti gy­ven­to­jų kas­die­ny­bę nau­jo­mis veik­lo­mis.

„Poezija pakelia mūsų dvasią“

Kas­met per Žo­li­nę Sie­si­kų eže­ro kran­to žo­ly­nuos drai­kos dar ir po­ezi­jos, mu­zi­kos pa­slap­tys. At­ras­ti jas, at­ve­riant sa­vo sie­los gel­mes, su­kvie­čia šven­tė „Lan­gas į šir­dį“. Šį kar­tą ji bu­vo skir­ta po­eto Pau­liaus Šir­vio 95-me­čiui.

Pa­si­ner­ti į ei­les bei gi­ta­ros gar­sus ko­le­gas ir sve­čius ne­se­niai pa­kvie­tė Uk­mer­gės li­te­ra­tų drau­gi­ja, su­ren­gu­si po­ezi­jos šven­tę „Prie nak­ti­go­nės lau­žo“.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų