Spausdinti šį puslapį

Pagalbos šauksimės Vilniuje

„Uk­mer­gės ži­nio­se“ ne­se­niai skel­bė­me, kad nuo nau­jų me­tų grei­to­sios pa­gal­bos me­di­kus iš­si­kvies­ti bus ga­li­ma tik per tar­pi­nin­kus, nes Uk­mer­gės grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos dis­pe­če­ri­nės funk­ci­jas tu­ri per­im­ti Vil­niaus grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sto­tis.

Šią sa­vai­tę bu­vo pa­skelb­ta, kad Svei­ka­tos ap­sau­gos mi­nis­te­ri­ja iš da­lies stab­do ša­lies grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos cen­tra­li­za­vi­mą.

Ta­čiau pa­aiš­kė­jo, kad tai lie­čia ne vi­sas sa­vi­val­dy­bes. Vil­niaus ap­skri­ties sa­vi­val­dy­bės re­or­ga­ni­za­ci­ją pra­dės vyk­dy­ti nu­sta­ty­tu lai­ku – nuo sau­sio 1 die­nos.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė bu­vo vie­na iš tų, ku­ri dis­ku­si­jose su mi­nis­te­ri­jos, li­go­nių ka­sų, Vil­niaus grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sto­ties at­sto­vais siū­lė re­or­ga­ni­za­ci­ją ati­dė­ti. Ta­čiau Vil­niaus ap­skri­ty­je re­or­ga­ni­za­ci­ja bus įvyk­dy­ta nu­ma­ty­tu lai­ku – nuo sau­sio 1 die­nos.

Pa­gal nau­ją­ją tvar­ką į gy­ven­to­jų te­le­fo­nų skam­bu­čius at­sa­ki­nės ir už­sa­ky­mus iš­kvie­ti­mams pri­ims cen­tra­li­zuo­tos dis­pe­če­ri­nės. Dis­pe­če­ri­nių dar­buo­to­jai vi­są te­le­fo­nu gau­tą in­for­ma­ci­ją per­duos te­ri­to­ri­niams grei­to­sios me­di­ci­nos pa­gal­bos sky­riams pa­gal iš­kvie­ti­mo vie­tą.

Prieš po­rą sa­vai­čių Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro vy­riau­sio­ji gy­dy­to­ja Ja­ni­na Ga­liaus­kie­nė sa­kė, kad la­biau­siai ne­ri­mą ke­lia nau­jo­sios tvar­kos įsi­ga­lio­ji­mo sku­bo­tu­mas.

„Ra­gi­no­me šią re­or­ga­ni­za­ci­ją ati­dė­ti, kol vi­si tech­ni­niai da­ly­kai bus iš­spręs­ti. Dau­giau lai­ko lik­tų ap­mo­ky­ti grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­lių me­di­kus nau­do­tis nau­ją­ja įran­ga“, – tei­gė pa­šne­ko­vė.

Jos nuo­mo­nė dėl sku­bo­tų ter­mi­nų ne­pa­si­kei­tė ir da­bar: „Aiš­ku, kad pri­si­tai­ky­si­me prie esa­mos tvar­kos. Ta­čiau dar ne­vi­siš­kai pa­ruoš­ta grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­liuo­se mon­tuo­ja­ma tech­ni­ka.“

Vi­sa ap­skri­tis tu­ri su­de­rin­ti ra­di­jo ban­gų daž­nius su Ry­šių re­gu­lia­vi­mo tar­ny­ba, kad bū­tų ga­li­ma per­duo­ti in­for­ma­ci­ją apie iš­kvie­ti­mus, nu­ti­ku­sias ne­lai­mes. Ta­čiau ne į vi­sus Uk­mer­gės PSPC grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­lius įmon­tuo­ta nau­jo skait­me­ni­nio ra­di­jo ry­šio apa­ra­tū­ra.

Ra­di­jo ry­šys veiks tik nuo ko­vo mė­ne­sio, o da­bar in­for­ma­ci­ja bus per­duo­da­ma te­le­fo­nais bei kom­piu­te­riais.

J. Ga­liaus­kie­nė ne­sle­pia, kad in­for­ma­ci­jos per­da­vi­mas šiuo bū­du už­truks kiek il­giau nei ra­di­jo ry­šiu.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)