Reikalauja beveik pustrečio milijono

Nesibaigia teismai dėl šilumos ūkio. Gedimino Nemunaičio nuotr. Nesibaigia teismai dėl šilumos ūkio. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Penktadienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas turėjo skelbti sprendimą byloje dėl buvusio šilumos ūkio nuomininko prašomos žalos atlyginimo. Jis reikalauja daugiau kaip 2 milijonų eurų. Tačiau taškas šioje byloje dar nepadėtas.

Ukmergės rajono savivaldybę ginantys advokatai, laukę teismo sprendimo, penktadienį jo neišgirdo. Savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Rimas Jurgilaitis informavo, jog sprendimo skelbimas atidėtas iki spalio 27 dienos.

„Priežastys neaiškios. Gal teismas nespėjo parašyti sprendimo, gal – kitos“, – sakė jis.

Vedėjo teigimu, bylos esmė – dėl žalos už naujai sukurtą turtą, nutraukus sutartį, atlyginimo: „Tai – pagrindinis dalykas. „Miesto energija“ į teismą dėl to kreipėsi, kai paaiškėjo, kad sutartis nutraukta teisėtai.“

Anot pašnekovo, prašoma atlyginti ir kai kurias kitas išlaidas. Reikalaujama apie 2 mln. 400 tūkst. eurų – tiek prašoma iš savivaldybės ir jos įmonės „Ukmergės šiluma“.

Niekaip nesibaigianti šilumos ūkio istorija ne vienus metus narpliojama įvairios instancijos teismuose. „Iš pradžių jie reikalavo 29 milijonų litų, paskui – 32 milijonų. Teismas tiek buvo priteisęs, vėliau Lietuvos apeliacinis teismas „nurėžė“, – pasakojo R. Jurgilaitis.

Pasak jo, mūsų savivaldybę šioje byloje gina keli advokatai. „Išlaidos už mūsų advokatų paslaugas, palyginus su jų, nedidelės“, – tikslių sumų jis nenorėjo atskleisti.

Kol kas neprognozuoja, palankus ar ne savivaldybei bus Aukščiausiojo Teismo sprendimas. Sako, jog apgalvoti įvairūs variantai – net ir pralaimėjimas šioje byloje. „Esam viską susidėlioję, kokios nors krizės rajone nebus“, – tikino vedėjas.

Tačiau biudžetinių įstaigų darbuotojai, ugdymo įstaigų pedagogai, baimindamiesi paties blogiausio, puse lūpų jau kalba apie galimas skolas ir grėsmę kurį laiką negauti atlyginimų...

Šilumos karu vadinama istorija prasidėjo prieš šešerius metus, 2010-ųjų birželį savivaldybei nutraukus sutartį su šilumos ūkio nuomininku. Teismai galiausiai pripažino, jog tai buvo padaryta teisėtai. Tačiau 2013 m. užvirė teismų procesai dėl „Miesto energijos“ reikalavimų atlyginti žalą, kurie tęsiasi ligi šiol.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų