Spausdinti šį puslapį

Prasidėjo šildymo sezonas

Nuo spalio 3 dienos Ukmergėje paskelbtas šildymo sezonas.

Laikantis įstatymų šildymo sezonas savivaldybėse skelbiamas administracijos direktoriaus įsakymu, kai vidutinė trijų parų oro temperatūra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas sako, kad tokia riba jau pasiekta, o orų temperatūra buvo stebima visą praėjusią savaitę.

Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Algimantas Šuminskas patikslino, kad rugsėjo 29 d. vidutinė paros temperatūra Ukmergėje buvo 7,3, rugsėjo 30 d. – 9, spalio 1 d. – 9,9 laipsnio šilumos. Žvelgiant į orų prognozes, šiomis dienomis atšilimo nenumatoma.

A. Šuminsko teigimu, daugelyje pastatų yra įrengtos modernios šildymo sistemos, kurių vožtuvai patys užsidaro ir atsidaro, priklausomai nuo oro temperatūros.

Taigi, esą nebūtų jokio pažeidimo, jei kuriame daugiabutyje radiatoriai pradėtų šilti anksčiau, nei paskelbta šildymo sezono pradžia.

Šildymo sezonas šiemet Ukmergėje pradėtas kiek anksčiau nei ankstesniais metais. Pavyzdžiui, pernai prasidėjo spalio 5 d., užpernai – spalio 6 d. Ankstesniais metais buvo skelbtas ir rugsėjo pabaigoje, o dažniausiai – spalio pradžioje.

Daugiabučių gyventojai gali patys pasirinkti, kada įjungti šildymą, jei tam pritaria daugiau nei pusė butų savininkų.

Prašymai atidėti šildymo sezoną mūsų rajone teikiami šildymo sistemas prižiūrinčiai įmonei – Ukmergės butų ūkiui.

Pastebima, kad atidėti šildymo sezoną mūsų rajone kasmet pageidauja vis mažiau daugiabučių. Šilumininkai teigia, kad tai daryti nelabai ir apsimoka, nes kai pastatas atšąla, jį įšildyti reikia daugiau energijos. Medikai irgi linkę žmonėms patarti geriau nešalti ir sveikatos sąskaita netaupyti. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)