Spausdinti šį puslapį

Sprendimą skųs Aukščiausiajam teismui

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė sprendimą Ukmergės rajono savivaldybės ir buvusios šilumos ūkio nuomininkės bendrovės „Miesto energija“ teisminiame ginče.

Sausio 3 d. sprendime teismas nurodė, kad 2001–2010 metais šilumos ūkį besinuomojusiai bendrovei „Miesto energija“ už sukurtą naują ir pagerintą turtą turi būti sumokėta daugiau nei 3,5 mln. eurų.

Rajono savivaldybė savo tinklalapyje skelbia šį teismo sprendimą skųsianti Aukščiausiajam teismui.

Aukščiausiasis teismas 2012 metais yra priėmęs sprendimą, kad bendrovė „Miesto energija“ šiurkščiai pažeidė šilumos ūkio nuomos sutartį su savivaldybe ir kad pastaroji sutartį nutraukė teisėtai. Tačiau iki šiol nesutariama, kaip ir kokia suma turėtų būti vertinamas iš „Miesto energijos“ perimtas sutarties galiojimo laikotarpiu sukurtas naujas ir pagerintas turtas.

Apeliacinis teismas iš bendrovės „Miesto energija“ perimtą turtą įvertino kiek daugiau nei 3,5 mln. eurų. Pradinė bendrovės „Miesto energija“ paskaičiuota suma buvo didesnė ir siekė  4,5 mln. eurų.

Ukmergės rajono savivaldybės mero Rolando Janicko teigimu, taškas šiame ginče dar nepadėtas. „Nagrinėjant bylą nebuvo atsižvelgta į mūsų esminius argumentus, nustatant turto kainą. Turime teisę sprendimą skųsti Aukščiausiajam teismui ir viešąjį interesą ginsime iki galo“, – teigia rajono vadovas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)