Šildymo sezonas pradėtas mažesne kaina

Nuo trečiadienio, spalio 14-os dienos, Ukmergėje pradėtas šildymo sezonas. Lyginant su praėjusiais metais, jis pradedamas net trimis savaitėmis vėliau, o paslaugos kaina – gerokai mažesnė nei pernai.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys primena, kad praėję metai buvo rekordiniai – centralizuotas šildymas buvo pradėtas labai anksti – nuo rugsėjo 24-os dienos. Ankstesniais metais kūrenimas būdavo pradedamas spalio pradžioje ar viduryje.

Pagal nustatytus teisės aktus, įsakymą dėl šildymo sezono pradžios turi pasirašyti rajono savivaldybės administracijos direktorius. Direktorius Darius Varnas tokį įsakymą pasirašė trečiadienį.

Skelbiama, kad šildymo sezonas pradedamas atsižvelgiant į mažėjančias lauko oro vidutines temperatūras, artimiausio laikotarpio orų prognozes bei įvertinant aplinkybes, susijusias su situacija dėl COVID-19. Tačiau vartotojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios.

V.Paknys sako, kad kasmet kelios bendrijos priima sprendimą šildymo sezono pradžią savo daugiabučiuose pavėlinti. Jų atstovai ar pirmininkai surenka gyventojų parašus dėl tokio pageidavimo.

Šį pageidavimą privalu pateikti namo administratoriui ir UAB „Ukmergės šiluma“.

Privalu, kad parašus po tokiu pageidavimu padėtų 51 proc. gyventojų. Direktorius atkreipia dėmesį, kad, net ir surinkus parašus, šildymo pradžia gali būti atidedama tik jei nepažeidžiamos nustatytos higienos normos – jei butuose nėra pernelyg šalta.

„Kasmet atsiranda viena ar dvi bendrijos, kurios pageidauja, kad šildymo sezonas būtų savaitei ar dviem nukeltas“, – sako V. Paknys.

Pasak jo, gera žinia vartotojams yra ta, kad šiemet patvirtinta spalio mėnesio centralizuotai tiekiamos šilumos kaina yra beveik 11 proc. mažesnė nei tuo pačiu metu pernai.


Reklama: Kratki židiniai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų