Laikinai atsisakiusiųjų šildymo padaugėjo

Šildymas gali ir nieko nekainuoti. Šildymas gali ir nieko nekainuoti.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno įsakymu nuo šio antradienio, spalio 11 dienos, pradėtas 2022–2023 metų šildymo sezonas.

Įsakyme nurodoma, kad šilumos vartotojai turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios, nepažeidžiant teisės aktuose nustatytų higienos normų.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys sakė, kad, nepaisant išaugusių kainų, pirmąją šildymo dieną atsisakyti šildymo suskubo vos trys daugiabučiai namai.

Tačiau, trečiadienio duomenimis, atsisakiusiųjų šildymo padaugėjo – tokius pageidavimus pateikė aštuonių daugiabučių namų gyventojai.

Pasak direktoriaus, ankstesniais metais tokių namų būdavo iki keturių ar penkių.

Du iš minėtų namų apsisprendė be šildymo būti iki lapkričio, o kiti pageidavo šildytis pagal atskirą jų pačių prašymą.

Įmonės vadovo teigimu, prašymus dėl šildymo teikimo atidėjimo pateikti galima per pirmąsias dvi tris dienas. Procedūra nėra sudėtinga. Parašymui pradėti šildymą vėliau, nei nurodyta įsakyme, pritarti turi ne mažiau kaip 51 proc. daugiabučio namo butų savininkų. Tame pačiame prašyme nurodama data, iki kada namo gyventojai pageidauja atidėti šildymą.

Visi objektai turi šildymo sistemų prižiūrėtojus. Atėjus prašyme nurodytam terminui, susisiekiama su jais ir pradedamas tiekti šildymas.

Praėjusį rudenį šildymo sezonas Ukmergėje buvo pradėtas rugsėjo 22 dieną, o užpernai – spalio 14-ąją. 2019 metais centralizuotas šildymas buvo įjungtas rugsėjo 24 d.

Pasak direktoriaus, šildymo sezonas, lyginant su kitomis šalies savivaldybėmis, šiemet Ukmergėje pradėtas per vidurį – maždaug pusė savivaldybių jį jau pradėjo. Įprastai įstaigoms ir gyvenamiesiems namams šiluma pradedama tiekti ne tą pačią dieną, o per tris dienas nuo įsakymo įsigaliojimo.

V.Paknys pažymėjo, kad šilumos punktai daugiabučiuose yra išmanūs ir jų prižiūrėtojai gali sureguliuoti juos labai ekonominiu režimu.

Pasidomėjus, kiek šiemet Ukmergėje pabrangs šildymas, direktorius sakė, kad tiksliai to pasakyti neįmanoma – priklausys nuo dujų kainų biržoje bei oro temperatūros. Bet manoma, kad sąskaitos, lyginant su praėjusių metų tais pačiais mėnesiais, išaugs 70–80 proc. Viliasi, jog liūdniausias prognozuotas scenarijus, kad šildymas pabrangs dvigubai, neišsipildys.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Xe 2022-10-18 20:06
Vakar su trumpom rankovem lapus kieme grebiau,miegu dar prie praviro lango - o jie sildymo sezona jau jungia.

Seniems zmonems visada salta,seimoms su mazais vaikais irgi jau galbut reikia sildymo. Bet realiai tai superinis siltas ruduo,kokio jau seniai nebuvo.

Man gyvenanciam nuosavame name tai dar net tokios minties nebuvo apie sildymo jungima. Megaujuosi siltu rudeniu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų