Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Dėl visą rajoną apraizgiusio afrikinio kiaulių maro ūkininkai patiria didelių nuostolių. Deja, nesilaikydami reikalavimų, jie ir patys gali tapti užkrato nešiotojais.

Protins dėl kiaulių laikymo

Afrikinis kiaulių maras – vis dar labai opi problema mūsų rajone. Kad būtų išvengta didelių nemalonumų, siekiama glaudesnio specialistų ir ūkininkų bendradarbiavimo, tikimasi pastarųjų geranoriškumo.

Rajone plintantis afrikinis kiaulių maras gerokai įbaugino gyventojus. Šiomis dienomis vykstančiuose jų susitikimuose su specialistais gausu klausimų apie ligą ir jos apimtas vietoves. Tuo metu šį virusą, patys to nežinodami, platina ir... grybautojai, kurių dabar pilni miškai.

Afrikinis kiaulių maras jau įsisuko ir į ukmergiškių kiaulių ūkį. Siesikų seniūnijoje, Gružų kaime, susirgus kiaulei, laboratoriniai duomenys patvirtino, kad ji buvo užsikrėtusi afrikiniu kiaulių maru.

Išsirengus į mišką grybauti didelė tikimybė, kad aptiksite visai kitokį radinį – nugaišusį šerną. Nuo afrikinio kiaulių maro pradėjus masiškai kristi šernams, jų gaišenų mūsų rajone jau aptikta per 100.

Antradienį trims mūsų rajono teritorijoje rastiems kritusiems šernams nustatytas afrikinis kiaulių maras.

Ukmergės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje kalbėta apie pavasarinius gaisrus, termošoką vandens sistemose ir afrikinį kiaulių marą.

Pastaruoju metu daugėja pranešimų apie naujus afrikinio kiaulių maro (AKM) židinius Lietuvoje bei kaimyninėse šalyse.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų