Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Petarda nuplėšė pirštus

Gruodžio 31-osios vakarą sprogusi petarda Ukmergėje sužalojo vyrą.

Artėjant šventėms gyventojų rimtį trikdo petardų ir pirotechninių priemonių sprogdinimo garsai, o patys petardų sprogdintojai visuomet rizikuoja susižaloti. Beje, labai dažnai tai yra nepilnamečių vaikų mėgstamas užsiėmimas.

Kasmet sausio 1-ąją viso pasaulio „ruoniai“ rengia simbolinį Naujųjų susitikimą vandenyje – sutartą valandą panyra į upę, ežerą ar jūrą, taip liudydami beribes žmogaus dvasines ir fizines galias.

VšĮ Ukmergės ligoninės Akušerijos skyrius naujuosius, 2017-uosius, metus pradėjo kaip niekad dosniai. Pirmasis 2017-ųjų Ukmergės kūdikis pasaulį pasveikino 4 val. 7 min. Berniuko susilaukė tris dukras jau auginanti šeima.

Per šven­tes ge­ro­kai kliu­vo mū­sų mies­to cen­trą puo­šian­čioms iš­da­bin­toms ža­lias­ka­rėms. Jas „nu­reng­ti“ ban­dę chu­li­ga­nai pa­si­sa­vi­no ir kai ku­riuos žais­lus.

Šiais laikais Naujuosius metus pasitinkame triukšmingais šūksniais ir gausiais petardų ir fejerverkų sprogimais. O kaip Naujuosius metus pasitikdavo mūsų kaimo senoliai? Kokie būdavo šios šventės papročiai? Apie tai mums pasakoja etnologas ir Lietuvos edukologijos universiteto profesorius Libertas Klimka.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų