Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Šiemet Socialinė apsaugos ir darbo ministerija trečią kartą organizavo geriausių Lietuvos socialinių darbuotojų rinkimus.

Rinks geriausius darbuotojus

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skelbia tradicinį geriausių socialinių darbuotojų konkursą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldžios įstaigos atliko neeilinį patikrinimą Ukmergės vaikų globos namuose po gegužę įvykusio nelaimingo atsitikimo, kuomet miške rastas šių namų auklėtinio kūnas.

Šalyje kuriama kompleksiškai teikiamų paslaugų šeimoms sistema – žingsnis užkertant kelią tragedijoms socialinės rizikos šeimose. Taip teigia Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai, rengiantys šios sistemos veiksmų planą.

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktam Vietos bendruomenių metų planui. 2016-ieji paskelbti Vietos bendruomenių metais ir jų veiklų, priemonių planu siekiama pabrėžti vietos bendruomenių svarbą didinant gyventojų pilietinį aktyvumą ir stiprinant dalyvavimą vietos savivaldoje, formuoti bendruomenių plėtrai palankią aplinką ir gerinti viešąją nuomonę apie vietos bendruomenes ir jų veiklą.

Antradienį susitikusi su Vilniaus regiono merais ir jų pavaduotojais socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė kvietė juos būti aktyviais ir prisidėti, kad naujoji paramos būstui forma – būsto nuomos ar išperkamosios būsto nuomos mokesčių dalies kompensacija – įsibėgėtų ir socialinio būsto laukiančiųjų eilės mažėtų. Ministerija 2015 m. tam skyrė 2,6 mln. Eur, tačiau per šių metų 9 mėnesius savivaldybės šių lėšų nepanaudojo.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos niciatyva šalyje pradėtas  įgyvendinti jaunimui skirtas projektas „Atrask save“, kuriame bus teikiamos ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemonės.

Antradienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusio susitikimo metu socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis su Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių komisaro atstovės pavaduotoja Šiaurės Europai Karolina Lindholm Billing aptarė aktualius pabėgėlių integracijos klausimus. 

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų