Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Artimiausiu metu Ukmergės miesto plotas ir gyventojų skaičius gali padidėti. Taip nutiktų, jei prie mūsų miesto teritorijos būtų prijungtos septynios sodų bendrijos.

Vandentiekio ir nuotekų tinklų renovavimo projektas Ukmergėje sustojo nutraukus sutartį su darbus atliekančiu rangovu. Dėl to gerokai susitrukdė ir dviejų mieste renovuojamų Sodų ir Paupio gatvių darbai.

Skaitytojai teiraujasi, kur galima ir kur negalima deginti žalienų ir kitų panašių atliekų, ar visose sodų bendrijų teritorijose galima tai daryti. Klausė, kaip yra, jeigu bendrija – miesto ribose ir ne, kokia yra tvarka ir kokie teisiniai dokumentai ją reglamentuoja.

Keliones pamėgę Ukmergės rajono sodininkų bendrijos „Pušelė“ sodininkai šiemet vėl išsirengė į pažintinę ekskursiją po Lietuvą. Šį sykį energingoji bendrijos pirmininkė Tivana Baranovienė pakvietė pasigrožėti Klaipėdos įžymybėmis.

Tręšti laukus skirtos priemonės – vitaminai augalams, bet tik ne šalia tręšiamų laukų gyvenantiems žmonėms. Didžiulę jų žalą sako patiriantys vos keli žingsniai už miesto soduose gyvenantys ukmergiškiai. Pasakoja apie sveikatos sutrikimus ir teršiamą jų gyvenamąją aplinką.

Spalio 20 d. apie 17.30 val. pastebėta vagystė iš sodybos, esančios Deltuvos seniūnijoje, Masionių kaime.

Keliauti pažįstant savo gimtąjį kraštą nūnai ne tik madinga, bet ir naudinga. Tuo darsyk šiemet įsitikino Ukmergės sodininkų bendrijos „Pušelė“ nariai, pirmininkės Tivanos Baranovienės pakviesti į kelionę po pietų Lietuvą. Prienai, Birštonas, Punia, Merkinė, Druskininkai – tokį maršrutą pasiūlė nuolatinis šios grupės gidas Nerijus Nakutis.

Neįprastai šaltas pavasaris daržininkams reiškia jau užprogramuotus nuostolius. Pačių ankstyviausių lietuviškų daržovių pasiūlos įprastu metu nesulauks ir vartotojai – ūkininkai spėja, kad dėl nepalankių orų sulėtėjusi augalų vegetacija derlių vėlins apie porą savaičių.

Šalti orai – pavojus augalams

Neįprasti pastarųjų dienų šalčiai kelia pagrįstą nerimą sodininkams, daržininkams, gėlininkams. Kokį poveikį tokie orai padarys augalams, kaip aplenkti dar gresiančių šalnų pavojų, papasakojo Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės instituto, įsikūrusio Kauno rajone, Babtuose, Sodininkystės technologijų skyriaus vedėjas, vyresnysis mokslo darbuotojas, daktaras Darius Kviklys.

Pavasarį daugelis imasi tvarkyti prie namų ir sodybų augančius želdinius. Genėjimas, lajos formavimas, senų medžių pašalinimas yra nesudėtingi darbai, tačiau dažnai kyla klausimų, kokius medžius ir krūmus galima kirsti, kas gali suteikti tokią teisę.

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų