Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Ukmergiškiai jau spėjo pastebėti naujovę – mieste pastatytos dėžės šunų ekskrementams. Į šią naujovę ranką mojantiems keturkojų augintojams būtų verta suklusti. Pažeidėjams, nepaisantiems tvarkos, reikalaujančios surinkti vedžiojamų augintinių išmatas, numatytos nemenkos baudos.

Pivonijos seniūnijos III Antakalnio kaime buvusių dirbtuvių 0,063 ha teritorijoje prieš pusantrų metų įsikūrė VšĮ „Klajūnas“. Šiuo metu prieglaudoje įkurdinti 128 buvę benamiai gyvūnai, kuriems ieškoma naujų šeimininkų.

Jei medyje net ir ilgą laiką kniaukia katė, žmonės raginami telefonu 112 geriau neskambinti. Pirmiausia reikėtų susisiekti su gyvūnų globėjais, kurie įvertins situaciją ir patys praneš gelbėtojams.

Nors Ukmergės rajone jau dešimtmetį nenustatytas nė vienas pasiutligės atvejis, įkandus svetimam naminiam ar laukiniam gyvūnui žmonės vis tiek skiepijami nuo šios mirtį nešančios ligos.

Pastarosiomis dienomis šalyje būta ne vieno žiauraus elgesio su gyvūnais atvejo. Mažųjų mūsų draugų skriaudėjams nerūpi nei gyvūnėlių patiriamos kančios, neturi jie ir žmogiškumo. Apie griežtesnę tokių smurtautojų atsakomybę šiomis dienomis kalbama Seime.

Sužaloto, gelbėto, bet taip ir neišgyvenusio šunelio mirtis pastūmėjo į nesantaiką gyvūnų globėjus ir vieną iš Ukmergės veterinarijos klinikų. Abi pusės turi savo nuomonę apie tai, kas ir kodėl nutiko. Abiem skaudu, kad šioje istorijoje susipainiojo gailestis, pinigai, kaltinimai ir šmeižtas...

Tai, ką gyvūnų globėjai rado Žemaitkiemio seniūnijoje, Valų kaime, jie vadina tikru košmaru. Vienišos senolės namuose buvo rasti baisiomis sąlygomis laikomi, išsekę, žaizdoti šunys, o tvarte aptikta jų gaišenų. Apie įvykį informuoti policijos pareigūnai.

Gyvūnų globos namai „Klajūnas“ skelbia, kad prieglaudoje daugėjant paliktų gyvūnų labai trūksta jais besirūpinančių savanorių.

Kasmet pirmąjį kovo sekmadienį Lietuvoje šurmuliuoja Kaziuko mugė, kurios metu tautodailininkai, liaudies meistrai, kiti auksarankiai prekiauja savo gamybos produkcija.

Ukmergės rajono apylinkės teisme priimtas nutarimas, kuriuo vilniečiui (gim. 1947 m.) už Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių pažeidimą paskirta 800 eurų administracinė bauda su ginklo konfiskavimu.Apie tai praneša Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Puslapis 1 iš 5

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų