Ukmergės šilumos ūkio naujienos

Savaitgalį Lietuvoje klegėjo vaikų juokas – daugelyje miestų ir miestelių vyko akcija „Žvejok“ , kurią inicijuoja aplinkosaugininkas Linas Jonauskas. Akcija antrus metus vyksta ir Ukmergėje.

Ukmergės rajone, šalia Leonpolio kaimo, esantis Dovydiškių tvenkinys pradeda visiškai naują savo gyvavimo etapą. Nuo šios vasaros jis turi limituotos žvejybos statusą. Tai reiškia, kad žvejyba leistina tik su specialiu leidimu, o visą pagautą laimikį privalu paleisti.

Žemaitkiemio medžiotojų klubo nariai turi gražią tradiciją – kasmet pavasariop jie renkasi į poledinės žūklės varžybas.

Prasidėjus vėgėlių nerštui – nuo gruodžio 15 d. iki sausio 15 d. – jas draudžiama žvejoti visoje šalyje. Pagrindinėse šių žuvų nerštavietėse – Nemune nuo Gėgės upės žiočių iki Jurbarko tilto ir Nevėžyje nuo jo žiočių iki Babtų tilto – nakties metu apskritai draudžiama bet kokia žvejyba.

Aplinkosaugininkai džiaugiasi, kad žvejų kontrolė per akciją „Lašiša 2017“ pasiteisino. Pareigūnai sulaiko vis daugiau brakonierių, nepaisančių draudimo žvejoti lašišas ir šlakius, skelbia Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Pastarąją savaitę Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros pareigūnai akcijos „Lašiša 2017“ metu per itin rezultatyvų reidą nustatė net 7 pažeidimus žvejybos srityje, du iš jų – šiurkštūs.

Akcija „ŽvejOK“ visoje Lietuvoje prie ežerų savaitgalį sukvietė per pusę tūkstančio globojamų vaikų. Prie Siesikų ežero žvejyboje dalyvavo ir būrys ukmergiškių.

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, visi galės žvejoti nemokamai visuose neišnuomotuose ir išnuomotuose valstybiniuose vidaus vandens telkiniuose, taip pat Nemuno deltos regioniniame parke (išskyrus Krokų lankos botaninį-zoologinį draustinį) – be mėgėjų žvejybos leidimų. Norintieji žvejoti privačiuose telkiniuose ir tuose, kur organizuota limituota (licencinė) žvejyba, taip pat ir jūroje turės įsigyti leidimus. Apie tai skelbia aplinkos ministerija.

Miesto žmogui sunku net patikėti, kad kai kurių ežerų ledo storis šiuo metu tebesiekia keliasdešimt centimetrų. Ant tokio, dar pakankamai patikimo, ledo praėjusią savaitę varžėsi poledinės žūklės mėgėjai.

Vėl įkliuvo brakonieriai

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai lapkričio 10 d. gavo informaciją, kad Ukmergės rajone Siesarties upėje ties Valtūnų kaimu brakonieriaujama.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų