Spausdinti šį puslapį

Žirnajų ežerą skrodė burės

Gedimino Nemunaičio nuotr. Iš Žirnajų vandenų atplaukė Neptūnas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Iš Žirnajų vandenų atplaukė Neptūnas.

Pabaisko seniūnijoje, Žirnajų ežere, trečius metus per Žolinę rengiama regata, kurios metu jėgas išbando įvairių plaukimo priemonių turėtojai. Varžybas kasmet organizuoja vandens pramogų entuziastai.

Šiemet regatoje dalyvavo 30 burinių laivų: burlenčių, jachtų bei kitokių. Taip pat į vandenį buvo nuleista 18 irklinių plaukimo priemonių: baidarių, kanojų, žalčiais vadinamų komandinių irklinių laivų...

Aistruoliai rinkosi iš įvairių Lietuvos miestų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Marijampolės. Visi jie puskilometrio greičio ruožus išbandė savo grupėse.

Renginyje dalyvavo gausus būrys Ukmergės jūrų skautų, kuriems vadovauja Jonas Dragūnas. Jis taip pat ėjo ir šios regatos vyriausiojo teisėjo pareigas. Kiti du regatos teisėjai: Ukmergės vandens sporto šakų asociacijos prezidentas Juozapas Šutinys ir jo pavaduotojas aistringas buriuotojas Virgilijus Apanavičius.

Renginio pradžioje vėliavas iškėlė praėjusių metų regatos nugalėtojai. Šalia trispalvės suplevėsavo Jūrų skautų, Ukmergės vandens sporto šakų asociacijos ir Pabaisko regatos vėliavos.

Susirinkusiuosius pasveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas bei šių varžybų organizatoriai. Būta ir siurprizo – šventės dalyvius pasveikino, jiems sėkmės linkėjo, apie ežerą papasakojo iš vandenų atplaukęs Neptūnas.

Į regatą atvyko Karinių jūrų pajėgų kapelionas komandoras leitenantas Remigijus Monstvilas. Jis pašventino Ukmergės jūrų skautų pastatytą laivą – mokomąją burvaltę „Laumė“. Šį laivą skautai gamino beveik pusmetį. Liepos mėnesį šioje pačioje varžybų vietoje nuleido į Žirnajų ežerą. Nuo to laiko jau spėjo ne kartą dalyvauti įvairiuose panašiuose renginiuose ir net Klaipėdoje vykusioje Jūros šventėje.

Laikantis jūrininkų tradicijų į naująjį laivą buvo sudaužytas gėrimo butelis. Tiesa – ne alkoholinio, o sulčių. 

Renginį stebėjo būrys smalsuolių. Iš viso į regatą susirinko per 300 žmonių. Netrūko pramogų žiūrovams: jie galėjo paplaukioti įvairiomis plaukimo priemonėmis.

Ukmergės jūrų skautų vadovas J. Dragūnas džiaugėsi, kad oras regatai buvo ypač palankus: netrūko nei vėjo, nei saulės. Be to, skautai tądien gavo puikią dovaną – Ukmergės vandens sporto šakų asociacija jiems padovanojo olimpinės klasės jachtutę.

Pereinamąją Lietuvos jūrų skautų taurę, kurią sukūrė ukmergiškis menininkas Andrius Janulis, šiemet laimėjo keturi jūrų skautai: ukmergiškės sesės Gabija ir Džiugilė Valiukevičiūtės ir vilniečiai Ignotas Skiparis bei Aurimas Skorupskas. Jie buvo greičiausi plaukdami visais laivais.

J. Dragūnas tikisi, kad trečią kartą surengta Pabaisko regata taps rimtomis tradicinėmis varžybomis. Taip pat tikisi, kad mūsų rajono savivaldybei pavyks išsipirkti šiuo metu privačiam asmeniui priklausantį Žirnajų pakrantės ruožą, kuriame vyko regata.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)