Spausdinti šį puslapį

Valstybės gimtadienį paminėjo bėgimu

Gedimino Nemunaičio nuotr. Bėgimas Pabaiskas – Ukmergė kasmet sutraukia daug sporto aistruolių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Bėgimas Pabaiskas – Ukmergė kasmet sutraukia daug sporto aistruolių.

Vasario 16-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės dieną, Ukmergėje kasmet renkasi visos šalies bėgikai, dalyvaujantys tradiciniame šiai progai skirtame bėgime Pabaiskas – Ukmergė. Šiemet jame dalyvavo net keli šimtai sportininkų.

Prie starto linijos lygiai vidurdienį Pabaisko miestelyje išsirikiavo 201 bėgikas iš įvairių šalies miestų ir miestelių.

Sugiedojus Lietuvos himną sportininkams sėkmės linkėjo rajono meras Rolandas Janickas, Seimo narys Kazys Grybauskas, Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas.

Greičiausiai 11 km 600 m trasą įveikė vilnietis Darius Sadeckas, antras – Andrius Pošiūnas iš Švenčionių, trečias – Lukas Tarasevičius iš Alytaus. Tarp moterų greičiausia buvo vilnietė Nadežda Roždenstvenskaja, antra – Rūta Krinonytė iš Vilniaus ir Viktorija Varnagirytė iš Vilkaviškio.

Tradiciškai pagerbtas vyriausias šio bėgimo dalyvis – 77 metų kaunietis Jonas Vilčinskas.

Tiesa, pats vyriausias finišą kirtęs Matas Ankudavičius jau yra sulaukęs 82-ejų. Tačiau jis nutarė visos distancijos nebėgti – prisijungė jau netoli Ukmergės...

Apdovanotas ir jauniausias sportininkas su savo tėčiu distanciją įveikęs 8-metis taip pat kaunietis Jonas Venskūnas. Tai pirma tokia ilga šio berniuko įveikta distancija. 

Tarp ukmergiškių greičiausias buvo Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos auklėtinis Nerijus Vilutis. Jis buvo 18-as, antras – Edgaras Vasiliauskas, trečias – Erikas Bobrovas.

Kasmet šią distanciją vasario 16-ąją įveikia ir daugiau ukmergiškių, o nuolatiniai dalyviai – Juozas Songaila, Gintas Staškūnas, Medardas Džiovenis...

Bėgikai finišavo Ukmergės miesto centre. Čia buvo ir apdovanoti.

Ukmergės sporto centro metodininkas Rimas Lenartavičius pasakojo, kad šio bėgimo rezultatai labai priklauso nuo oro sąlygų. Jei būna slidu, žinoma, jie prastėja. Antradienio oras bėgimui buvo palankus, tad ir rezultatai puikūs: 11 kilometrų ir 600 metrų greičiausiai įveikęs sportininkas atstumą įveikė vos daugiau nei per pusvalandį. Jo rezultatas – 36 min. 35 s. 

Lenartavičius pasidžiaugė, kad trasą įveikė visi dalyviai, nors jų pajėgumai – be galo skirtingi. Juk vieni – profesionalūs sportininkai, net čempionai, o kitiems toks atstumas – naujas ir sunkus išbandymas.

Labai nudžiugino organizatorius stipri Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos net 8 bėgikų grupė.

Dažnai panašiuose renginiuose dalyvaujantys sportininkai tvirtino, kad tradicinis bėgimas Pabaiskas – Ukmergė išskirtinis tuo, jog čia nėra startinio mokesčio, be to, dalyviai yra nemokamai pamaitinami ir net sulaukia pramogų – maudynių baseine.

Miesto centre pagerbus bėgikus ukmergiškiai rinkosi į Ukmergės kultūros centre vykusį renginį, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.

Rajono meras R. Janickas, sveikindamas su švente, linkėjo „kiekvieną dieną siekti vidinės laisvės, ugdyti toleranciją ir pakantumą vieni kitų atžvilgiu ir niekada neprarasti drąsos būti savimi. Kovoti už savo idėjas ir įsitikinimus, kaip tai darė mūsų tėvai, seneliai ir protėviai“.

Koncerte skambėjo Kultūros centro, Meno mokyklos, Antano Smetonos gimnazijos kolektyvų dainos, sukosi šokiai, rodyta vaizdo medžiaga apie Vasario 16-osios akto signatarus, skaitytos eilės apie Lietuvos laisvę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)