Spausdinti šį puslapį

Ragino tausoti aplinką

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergė minėjo pasaulinę žemės dieną. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergė minėjo pasaulinę žemės dieną.

Kovo 21 d. Ukmergėje paminėta Pasaulinė Žemės diena. Šventė tapo gražiu kartų bendradarbiavimu. „Bočių“ kolektyvas papuošė šventę tautiniais šokiais, o vaikučiai – pavasariškomis saulytėmis.

Renginio dalyvius su lygiadieniu pasveikino rajono meras Rolandas Janickas. Apie Žemės dienos ekologinę prasmę pasakojo aplinkosaugininkas Anatolijus Poškus, priminęs, kad Žemę reikia ne tik mylėti, bet ir tausoti, ir kiekvienas tai galime daryti savo aplinkoje, taupydami elektrą, vandenį, šilumą, pakeldami besimėtančią šiukšlę.

Šio renginio ir vaikų meninių darbų parodos, skirtos Žemės dienai, globėjas Seimo narys Arūnas Dudėnas kartu su savivaldybės administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu įteikė padėkas šiųmetės parodos dalyviams.

Dudėnas pasidžiaugė, kad parodėlė ekologine tema Ukmergėje surengta jau dešimtą kartą. Šiemet darbelius vaikai gamino iš atliekų. „Vaikai parodė mums pavyzdį, kad nebenaudojami daiktai gali būti prikelti antram gyvenimui“, – sakė Seimo narys.

Parodėlę organizuoti padėjo vaikų lopšelis-darželis „Šilelis“. Parodoje dalyvauja 12 rajono ikimokyklinio bei pradinio ugdymo įstaigų. Vaikų sukurti darbeliai šią savaitę eksponuojami Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje.

Šventės vedėjai – socialdemokratinio jaunimo sąjungos nariai – įtraukė renginyje buvusius žmones į žaidimą.

Visi susikibo rankomis ir simboliškai apkabino Žemę.

Šventės organizatoriai – Ukmergės rajono savivaldybė bei VšĮ Jaunimo laisvalaikio centras – džiaugiasi, kad šiemet renginys buvo skirtas ne tik vaikams, bet ir jaunimui, ir vyresniems žmonėms.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)