Spausdinti šį puslapį

Miesto šventėje – jūra pramogų

Apdovanojimai įteikti mažiesiems ukmergiškiams. Gedimino Nemunaičio nuotr. Apdovanojimai įteikti mažiesiems ukmergiškiams. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Savaitgalį Ukmergė sprogo nuo renginių. Organizatorių maldos buvo išklausytos – oras lepino žmones, atvykusius į miesto šventę „Mano miestas – mano šeima“.

Šventės pagrindinis akcentas – bendruomenių, įmonių, įstaigų, moksleivių eitynės miesto gatvėmis. Šiemet jos buvo itin gausios. Eitynes organizavo VšĮ Jaunimo laisvalaikio centras. Jo direktorė Daiva Pranskevičienė pasakojo, jog įsilieti į eiseną panoro apie pusšimtis kolektyvų. Iš viso – per 1500 dalyvių.

Tarp jų – įvairių įmonių, gamyklų kolektyvai, politinių partijų nariai, savivaldybės įmonės – „Ukmergės šiluma“, Ukmergės autobusų parkas, sveikatos biuras, Nestacionarių socialinių paslaugų centras, Vlado Šlaito viešoji biblioteka, „Santarvės“ fondo mados studijos modeliai, Švč. Trejybės parapijos bendruomenės nariai.

Vien mokyklų atstovų buvo per 600. Šimtais ėjo gimnazistai, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos mokiniai ir darbuotojai.

Žygiuoti su šeimomis, vaikais registravosi ir bendruomenių gyventojai. Gyvūnų globos namus „Klajūnas“ įkūrę ukmergiškiai keliavo su šuniukais.

 „Ukmergės vandenys“ į eitynes atsigabeno hidrodinaminę mašiną, „Aljuva“ – tralą, policija demonstravo tarnybinius motociklus. Buvo senovinių automobilių, tarybinių „volgų“, „Miško broliai“ pristatė tanketę.

Visi kolektyvai buvo iškilmingai pristatyti.

Kauno gatvėje pastatytų 9 metrų aukščio ir 12 metrų pločio vartų papuošimui girliandas ukmergiškiai pynė kolektyviai.

Talkoje nupinta 130 metrų žalių girliandų.

Prie Laisvės paminklo ukmergiškius pasveikino rajono meras Rolandas Janickas, surengtas saviveiklininkų pasirodymas. Paskelbta ir apie dovaną Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai – naują modernų gaisrinį automobilį.

Sveikino vaikus

Kadangi pagrindinė šiųmetės šventės tema – šeima, sumanyta pasveikinti visus nuo praėjusios Miesto šventės iki šios gimusius vaikus.

Per šį laiką gimė 285 vaikai. Nemažai tėvelių su kūdikiais ant rankų susirinko į pirmą kartą miesto istorijoje surengtą jų pagerbimo ceremoniją. Rajono savivaldybė įteikė po specialų „Ukmergiškio liudijimą“, marškinėlius su užrašu „Aš – naujasis Ukmergės pilietis“, knygą „Mūsų vaikas“ bei mažą kepalėlį duonos.

Tikimasi, kad nuo šiol mažųjų ukmergiškių per Miesto šventę kasmet lauks apdovanojimai. 

Gausu užsieniečių

Kaip ir kasmet, šventėje dalyvavo gausus būrys užsieniečių. Iš viso atvyko 12 svečių delegacijų iš užsienio – iš viso 89 žmonės: tarp jų – būrys muzikantų ir šokėjų.

Po 2 svečių delegacijas iš Švedijos, Ukrainos bei Baltarusijos, po vieną iš Vengrijos, Volkietijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos ir Rusijos. Svečiai buvo apgyvendinti Taujėnų dvaro viešbutyje.

Kiekvienam skoniui

Mieste buvo daugybė pramogų. Kęstučio aikštėje techniką pristatė ugniagesiai, mažieji ukmergiškiai linksminosi vaikystės šventėje su atrakcionais, muzika, šokiais ir įvairiais žaidimais.

Šurmuliavo prekybininkai, vyko edukacijos, įvairias akcijas pristatė moksleiviai, programą parengė Ukmergės Švč. Trejybės parapija.

Visur sukosi šeimos tema: teatralizuotuose kiemeliuose atsispindėjo vis kitas istorinis laikmetis, parodantis, kaip keitėsi šeima laiko tėkmėje.

Šeimos samprata alsavo ir šeimyninių nuotraukų paroda. Šeimoms skirta ir nemažai sporto renginių.

Pilies parke koncertavo muzikantai. Sutemus šventę vainikavo šokio, šviesos ir muzikos spektaklis, kurį surengė svečiai iš  Vengrijos. Sutemus dangų nuspalvino fejerverkai, jaunimas šėlo diskotekoje.

Ši šventė buvo pirmoji, kurioje neprekiauta svaigalais – viešų renginių metu prekiauti svaigalais Ukmergėje draudžiama.


 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)