Spausdinti šį puslapį

Valstybės diena minėta iki sutemų

Miesto centre priešais Kultūros centrą vakare buvo išskleista didžiulė trispalvė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Miesto centre priešais Kultūros centrą vakare buvo išskleista didžiulė trispalvė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Liepos 6-oji – Valstybės, Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena – šiemet Ukmergėje švęsta ypatingai.

Kultūros centras pasiūlė  mūsų tautai svarbią datą paminėti keliaujant per istorinius laikotarpius, prisiliečiant prie Lietuvos valstybės istorijos per muzikos žanrus ir epochas.

Meno kolektyvai ir atlikėjai įvairiose miesto erdvėse pristatė programas, atspindinčias skirtingas epochas ir Lietuvai svarbią datą –1253 m. liepos 6-ą dieną, kai buvo karūnuotas pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas.

Du įspūdingi šventiniai koncertai vyko Ukmergės bažnyčiose.

Vaizdingoje Ukmergės piliakalnio papėdėje senosios muzikos grupė „Ambera“ kartu su šokėjais susirinkusiuosius įtraukė į viduramžių muzikos pasaulį.

Ukmergės kraštotyros muziejuje vyko muzikinė-literatūrinė dedikacija „Reveransas Lietuvos Renesansui“. Tai –  meniškas, patrauklus Renesanso laikotarpio Lietuvoje fragmentas, arba tiesiog improvizacija didikų ir miestelėnų gyvenimo temomis. Skambėjo Renesanso kompozitorių kūriniai, ištraukos iš didikų laiškų, įvairių to meto autorių kūryba, pasakojimai apie kasdienį gyvenimą.

Vakare aikštėje prie Kultūros centro prasidėjo tarpukario dvasia alsuojantis folkloro grupės „Vydraga“ bei Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblio „Pyniava” koncertas.

Lygiai 21 valandą Ukmergė susivienijo su viso pasaulio lietuviais – aikštėje gausiai susirinkę ukmergiškiai giedojo Lietuvos himną.

Po šios  akcijos žmonės nesiskirstė – toliau skambėjo muzika ir šokiai.

Lietus šventės nepagadino: pradėjus lyti, visi persikėlė į pastato vidų.

Šventę jau sutemus vainikavo ugnies ir pirotechnikos šou „Auksinis feniksas“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)