Spausdinti šį puslapį

Paminėtas Prezidento gimtadienis

Svingo karalienėmis prisistatančios grupės „The Ditties“ atlikėjos. Svingo karalienėmis prisistatančios grupės „The Ditties“ atlikėjos.

Kasmet rugpjūtį Užugirio kieme, Prezidento Antano Smetonos vasaros rezidencijoje, šurmuliuoja minia žmonių. Čia galima pamatyti šventiškai pasipuošusias ponias ir ponus, tarpukario laikų karininkus, paklausyti to meto muzikos. Tokioje aplinkoje vyksta jau ir visoje šalyje garsios Smetoninės – šventė, skirta paminėti pirmojo Lietuvos prezidento gimtadienį.

Šventė prasidėjo Lėne šv. Mišiomis Antano Paduviečio bažnyčioje. Po jų giedojo Eugenija Klivickaitė. Vėliau renginiai persikėlė į Užulėnį. Prie A. Smetonos gimtojo namo pamatų Prezidento vėliavą pakėlė Lietuvos aviacijos rekonstruktorių „ANBO“ eskadrilės lakūnų ir skautų atstovai.

Į renginį atvykusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė kvietė širdyse įžiebti kibirkštį už Lietuvą ir mūsų ateitį. Rajono meras Rolandas Janickas pasidžiaugė, kad Ukmergė turi tokią vietą ir tokį kraštą, kuris jungia visus ir skatina surasti šaknis. Tautininkų sąjungos pirmininkas Audrius Rudys priminė siekiamybę į Lietuvą grąžinti Prezidento palaikus. Apie Prezidentą kalbėjo Kauno istorinės prezidentūros muziejininkė ir knygų apie jį autorė Ingrida Jakubavičienė, Sigutė Smetonaitė.

Iškilmėms persikėlus į Užugirio kiemą, pats Prezidentas A. Smetona paragino švęsti Smetonines. Šventės dalyviai galėjo pasiklausyti muzikos grupių „Rhythm Junkies“ ir „The Ditties“, mokytis šokti kartu su Lindyhop.lt mokyklos šokėjais. Smalsuoliai stebėjo, kaip kepamas šakotis, buvo galima įsigyti pyragų, mezginių, nėrinių, suvenyrų. Apsilankyti savo stovyklose kvietė „Miško broliai“, jūrų skautai.

Kaip visada, karininkai padėjo išrinkti gražiausią Užugirio kiemo ponią. Ja šiemet tapo VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Ukmergės kelių tarnybos buhalterė Rūta Kaselytė-Krukauskienė.

Arvydas PĖŠINA

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)