Spausdinti šį puslapį

Žirnajų ežere vyko ketvirtoji „Pabaisko regata“

„Pabaisko regatos“ dalyviai. „Pabaisko regatos“ dalyviai.

Šeštadienį Pabaisko seniūnijoje Žirnajų ežere ketvirtą kartą vyko „Pabaisko regata“. Tradicinį renginį organizavo Ukmergės jūrų skautų ir VšĮ „Skautų slėnis“. Prieš regatą čia vyko buriavimo ir irklavimo praktinė stovykla „Jūrų skautai neskautams“. Jos metu vaikai iš Lietuvos, Airijos ir JAV mokėsi valdyti bures ir irklus.

Daugiausiai dalyvių atvyko iš Panevėžio jachtklubo. Tai – vienas iš stipriausių „Pabaisko regatos“ partnerių populiarinant ir stiprinant buriavimą mūsų rajone.

Regatos dieną Žirnajų ežeras pasipuošė 30 burinių laivų stiebais bei dar keliomis komandinio irklavimo valtimis – vadinamais žalčiais – bei kanojomis. Keliasdešimt regatos dalyvių buvo suskirstyti į šverbotinių jachtų, daugiakorpusinių (katamaranai ir trimaranai), Laser, 420 ir 470 olimpinės klasės laivų ir burlenčių pogrupius. Pirmą kartą buriuojantiems ir jaunesniems jūrų skautams buvo sudaryta mažųjų burinių laivų grupė, kur varžėsi „Optimist“ klasės laiveliai ir Ukmergės jūrų skautų statytas laivas „Laumė“.

Renginys prasidėjo pakeliant regatos vėliavas, buvo sugiedotas Lietuvos himnas. Dalyvius pasveikino Ukmergės rajono vicemerė Klavdija Stepanova, prisistatė teisėjų kolegija: Jonas Dragūnas, Rita ir Virgilijus Apanavičiai.

„Regatos diena nebuvo vėjuota, todėl kiekvienas laivavedys turėjo spręsti, kaip startuoti ir planuotis plaukimą“, – pasakojo renginio organizatorius, VšĮ „Skautų slėnis“ vadovas J. Dragūnas.

Vyko trys jachtų plaukimai, du komandinių irklinių laivų – „žalčių“ startai. Šventės stebėtojai galėjo dalyvauti kanojų varžybose – tapti dalyviais.

Pirmųjų vietų laimėtojais tapo Virgilijus Vaičaitis (šverbotinių laivų klasė), Alvydas Kasperiūnas (šverbotinių daugiakorpusių laivų klasė), Aleksey Mitronin (sportinių šverbotinių Laser klasė), Jonas Lazauskas (sportinių šverbotinių “420” ir “470” laivų klasė), Jonas Rozis (burlenčių klasė), Kristupas Milašauskas, Viltė Kudriavcevaitė ir Eleonora Pašilytė (mažųjų laivų klasė „Optimist“ ir „Laumė“), o irklinių laivų klasėje („žalčiai“, kanojos) greičiausiai plaukė Pabaisko jaunimo komanda.

Pagerbti vyriausias ir jauniausias dalyviai – Petras Bartkevičius ir Laura Juškaitė, pasveikinta „Pabaisko regatą“ stebėjusi Lietuvos buriuotojos olimpietės Gintarės Volungevičiūtės-Scheidt mama Elvyra Volungevičienė.

Antrus metus „Pabaisko regatoje“ paaiškėjo geriausi jūrų skautai, kurie varžėsi dėl Lietuvos jūrų skautų taurės. Atrinkti 4 patyrę jūrų skautai: Džiugilė Valiukevičiūtė, Leonora Smulskytė, Aurimas Skorupskas, Ignotas Skiparis.

J. Dragūnas džiaugiasi didėjančiu jaunimo susidomėjimu buriavimu ir galimybėmis buriuoti Ukmergės rajone.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)