Taikliausi – Veprių medžiotojai

Varžybų nugalėtojai. Varžybų nugalėtojai.

Tradicinėse Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos šaudymo varžybose Mero taurei laimėti šiemet dalyvavo 87 medžiotojai. Taurė atiteko taikliausiu pripažintam Veprių medžiotojų būreliui. Antrą vietą laimėjo „Miškininko“ klubas, treti liko Laičių būrelio medžiokliai.

Anykščių rajone, Džiugų kaime įsikūrusioje „Zala Arms“ šaudykloje dalyviai iš rajono medžiotojų ir žvejų būrelių bei klubų varžėsi trijose rungtyse: šaudė graižtviniu šautuvu, lygiavamzdžiu šautuvu į už 40 metrų esantį popierinį šerno siluetą ir  lygiavamzdžiu šautuvu į skriejančius taikinius.

Šauliai taip pat rinko taškus ir asmeninėms įskaitoms, nes varžybose rinktas ir taikliausias šių metų rajono šaulys. Asmeninėje įskaitoje medžiotojai šaudė iš 800 m distancijos graižtviniais šautuvais į spalvotus žvėrių siluetus – tai nuo 2006 m. Lietuvoje naudojami europinį standartą atitinkantys taikiniai.

Kiekvienas šaulys turėjo per varžybas iššauti 15 šūvių į tris popierinius taikinius: „stirniną“, „lapę“ ir „šerną“.

Taikliausiai graižtviniu šautuvu šaudė Deividas Andriūnas. Antroje vietoje – Veprių būrelio medžiotojas Mindaugas Baranauskas, trečioje – Erikas Sedleckas, priklausantis medžiotojų klubui „Miškininkas“.

Lygiavamzdžiu šautuvu kulka taikliausias buvo Domantas Sukackas, antras – Vytis Aleksandravičius iš Veprių būrelio, o trečiuoju tapo burtų keliu iš keturių vienodą rezultatą pasiekusių pripažintas Mindaugas Kasmauskis iš „Miškininko“ klubo. Į skriejančius taikinius geriausiai šaudė Deividas Andriūnas. Po lygiai taškų surinko Alvydas Šimkus iš Lyduokių būrelio ir Arūnas Kaselis. Burtų keliu antra vieta paskirta Alvydui Šimkui.

Renginį finansavo patys medžiotojų būreliai, tačiau visada randasi ir rėmėjų. Tai ir Ukmergės savivaldybė, UAB „Ukmergės ginklai“, verslininkai, ūkininkai. Rėmėjų įsteigtoje loterijoje šiemet radosi naujovių. Visi loterijoje dalyvavę medžiotojai laimėjo įvairių vertingų ir praktiškų prizų. Vaikams ištraukus burtus, dėl pagrindinio prizo varžėsi du medžiotojai. Jie turėjo kuo toliau iššauti šampano butelio kamštį. Pagrindinio prizo – šautuvo – laimėtoju tapo Antanas Pečiukaitis. Raimondas Butrimavičius, antras likęs medžioklis, gavo unikalią dovaną – profesionalaus rankų darbo peilių gamintojo „TRC knives“ įkūrėjo Andriaus Tričiaus rankų darbo peilį.

Susumavus rezultatus nugalėtojus pasveikino rajono meras Rolandas Janickas.

Rajone yra 12 medžiotojų būrelių ir klubų, vienijančių 624 narius. Galėjo dalyvauti visi norintieji su savo ginklu ar be jo, tačiau aktyviausi buvo jauni ir siekiantys kokybės, pasitreniruoti norintys šauliai.

Ukmergės medžiotojų draugijos medžioklės žinovas žuvininkas Arūnas Pračkaila skatina kuo daugiau medžiotojų įsitraukti į varžybas ir sako, kad tokios varžybos yra labai reikalingos, nes tai puiki proga medžiotojams tobulinti savo šaudymo įgūdžius. Juk kiekvienas netaiklus šūvis gyvūną gali pasmerkti ilgoms kančioms.

Dėl dalyvių gausos varžybos truko beveik visą lietingą, niūrią, vėjuotą dieną, kuri nedžiugino nei dalyvių, nei žiūrovų. Vis dėlto medžiotojams tai ne kliūtis – nuo spalio 15 dienos prasidėjo medžioklės sezonas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų