Žūklės varžybose varžėsi medžiotojai

Varžybų dalyviai… Gedimino Nemunaičio nuotr. Varžybų dalyviai… Gedimino Nemunaičio nuotr.

Miesto žmogui sunku net patikėti, kad kai kurių ežerų ledo storis šiuo metu tebesiekia keliasdešimt centimetrų. Ant tokio, dar pakankamai patikimo, ledo praėjusią savaitę varžėsi poledinės žūklės mėgėjai.

Per Kazimierines ant Kliepšių ežero išgręžtos eketės bylojo, kad ledo storis siekia iki 30 centimetrų. Ant šio Žemaitkiemio seniūnijoje esančio ežero varžybas savaitgalį surengė aktyvų medžioklės sezoną neseniai baigę Žemaitkiemio medžiotojų klubo nariai.

Šio klubo vadovas, taip pat vadovaujantis Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai, Vaidas Bakanauskas džiaugiasi tokia gražia medžiotojų tradicija. Sako, jog tokių varžybų nerengia jokio kito medžiotojų būrelio ar klubo nariai.

Tuo tarpu patys medžiotojai tikina – nieko čia keista: kur medžiotojas, ten ir žvejys. Juk pramogos abi panašios, susijusios su gamta ir gyvuoju pasauliu.

Į šeštadienį vykusias varžybas susirinko 15 Žemaitkiemio medžiotojų klubo narių. Ryte susėdę ant ledo, varžytis baigė apie vidurdienį. Visi kaip vienas tikino: kibimo būta itin prasto. Tai paliudijo ir bendrai pasvertas laimikis – penkiolika vyrų pagavo vos daugiau kaip kilogramą žuvų.

Nepaisant to, varžytis tikrai buvo verta, nes nugalėtojų laukė solidūs prizai. Daugiausiai žuvų varžybų dieną pagavo ir nugalėtojo taurę laimėjo Osvaldas Dabrickas, antra vieta džiaugėsi Virgilijus Jutka, trečia – Virginijus Jokubynas.

Antanui Dičkui žvejyboje sekėsi nekaip, bet jam atiteko paguodos prizas. Kaip ir visada, per žvejų varžybas apdovanoti ir rekordininkai. Mažiausią, vos 3 gramų, žuvytę pagavo Mantas Usevičius, o didžiausią, maždaug sprindinę, – Povilas Ušinskas.

Už gardžią žuvienę padėka įteikta Egidijui ir Astai Čirbams, už svetingą priėmimą –  paežerės sodybos šeimininkui Gintarui Kazlui.

Pagrindinius prizus varžybų dalyviams įsteigė Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija, Gedimino gatvėje esanti žvejams skirta parduotuvė, Žemaitkiemio medžiotojų klubas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų