Spausdinti šį puslapį

Lietuvai – vaikų, mokytojų, tėvelių šokiai

Šoka Užupio pagrindinės mokyklos kolektyvas. Dominykos Ivanauskaitės nuotr. Šoka Užupio pagrindinės mokyklos kolektyvas. Dominykos Ivanauskaitės nuotr.

Kovo 11-osios – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo – dienai buvo skirta tarptautinė liaudiškų šokių šventė ,,Šokame Lietuvai“. Tai tradicine tampanti šventė, jau antrus metus Kovo 11-osios proga rengiama Užupio pagrindinėje mokykloje.

,,Ar nagines turi? Kasų susipinti nesuspėjau! Prijuostės nesuglamžyk!“ – šie ir panašūs šūksniai ne iš 19 amžiaus Lietuvos kaimo kasdienybės, o iš šios smagios šventės.

Užupio mokykloje choreografės Ramunės Radzevičienės suburti pernai šoko apie 200 mokytojų, mokinių, jų mamų ir močiučių. Šiemet drauge su Ukmergės švietimo centru surengta šventė tapo tarptautine. Prie užupiečių prisijungė ne tik mūsų rajono, Vilniaus miesto, bet ir Latvijos Preilos miesto Pirmosios pagrindinės mokyklos šokėjai.

Renginio vedėja Daiva Aniukštienė pirmiausia šokti pakvietė užupiečių bendruomenės kolektyvą. Jame – mokiniai, jų mamos ir mokytojos. Visi žydinčiomis obelų šakelėmis sveikino Lietuvą Nepriklausomybės atkūrimo 27-osios sukakties proga.

Prie jų prisijungė kiti užupiečiai, pirmų–penktų klasių mokiniai (vad. R. Radzevičienė), Dukstynos pagrindinės mokyklos šokėjai, vadovaujami mokytojų Vilmos Rabazauskienės, Ritos Gelūnienės, Žydros Grybienės ir Jolantos Ryliškienės, ,,Ryto“ specialiosios mokyklos šokėjai, parengti vadovės Oksanos Kamarauskienės, vaikai iš lopšelio-darželio ,,Eglutė“ (vad. Vaida Žiedelienė), Pabaisko pagrindinės mokyklos (vad. R. Radzevičienė), Taujėnų gimnazijos (vad. Jurgita Padolskienė), Vilniaus VšĮ kolektyvas „Varniukai“, vadovaujamas Žydronės Gružauskienės.

Užupio mokyklos „Riešutėliai“ pirmą kartą šia šventine proga pasipuošė naujais tautiniais kostiumais, kuriems įsigyti pinigų skyrė rajono savivaldybė.

Antrąją šventės dalį užpildė Lat-vijos kolektyvai, vadovaujami Ilzės Brokos, stebinę šokių kompozicijomis, temperamentu humoristiniais vaidybiniais elementais. Baigę programą, latviai nepaliko aikštelės. Prie gausaus jų būrio prisijungė visi lietuvių kolektyvai.

Per 300 šokėjų vienu metu sušoko ir lietuvių, ir latvių liaudies šokį „Grandsveras“. Žiūrovai salėje ir iš balkonų stebėjo nepaprastą reginį, Užupio mokykloje vadinamą Mažąja dainų ir šokių švente.

Ukmergės švietimo centro direktorius Darius Danielius dėkojo šokėjams ir jų vadovėms. Šventė baigėsi vakarone su šokiais ir vaišėmis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)