Išrinko ir komisija, ir publika

Jaunasis reperis Pijus Vasiliauskas „Ukmergės talentuose“ sužibėjo nebe pirmą kartą. „Facebook“ nuotr. Jaunasis reperis Pijus Vasiliauskas „Ukmergės talentuose“ sužibėjo nebe pirmą kartą. „Facebook“ nuotr.

Ukmergėje – daug pačių įvairiausių talentų. Kad tai yra tiesa, jaunimas įrodė savaitgalį kultūros centre vykusiame „Ukmergės talentų 2017“ renginyje.

Šiemet šio konkurso finale buvo dešimt pasirodymų. Dalyvius vertino komisija. Joje – ir buvę bei esami ukmergiškiai: grupės „Arbata“ muzikantas Sigitas Lobė, dainininkės Raminta Naujanytė-Bjelle ir Kotryna Šemetaitė, 2015 metų „Ukmergės talentų“ nugalėtoja, televizijos realybės šou dalyvė, muzikos pedagogė Sonata Širvelienė.

Taip pat – choreografas, treneris, Ukmergėje šokių pamokas vedantis Dainius Morkūnas. Ne pirmus metus šio konkurso komisijoje dalyvauja projekte „X Faktorius“ išgarsėjusi atlikėja Miglė Pivoriūnaitė.

Buvo vertinamas pasirodžiusiųjų talentas, kaip atliktas numeris, kaip pasiruošta pasirodymui. Šių metų „Ukmergės talentų“ laimėtoju tapo 13 metų Pijus Vasiliauskas. Jaunasis reperis scenoje pasirodė ne vienas. Jam atliekant kūrinį, triukus BMX dviračiu išdarinėjo Rytis Rutkauskas.

Beje, abu jaunuoliai ir anksčiau buvo patekę tarp šio konkurso finalo prizininkų. O Pijus, pasirodo, turi išties daug gerbėjų. Mat komisijos nuomonė sutapo su publikos, renginio metu rinkusios savo numylėtinį, balsavimo rezultatais.

Antrą vietą laimėjo šiam konkursui susibūrusi grupė „Ramūs akordai“. Jai taip pat skirta nominacija „Ukmergės atradimas“. Treti – Monika su grupe.

Anot vienos iš renginio organizatorių, Odilijos Murauskaitės, prizininkų iš komisijos pelnyti balai skyrėsi visai nedaug. „Visus tikrai galima vadinti laimėtojais. Projekto tikslas ir yra parodyti, kad turim daug daug talentingų žmonių“, – sakė ji.

Dalyviai apdovanoti ne vien padėkomis, diplomais. Jiems įteikta gėlių, čekių, kitokių dovanų, už kurias projekto rengėjai labai dėkingi gausiam būriui rėmėjų ir partnerių. O. Murauskaitė už pagalbą įgyvendinant „Ukmergės talentų“ idėjas taip pat dėkojo Mantui Kristijonui Kuliešiui ir Titui Morkūnui.

Ji pasakojo, kad finale pasirodė dešimt dalyvių, kurie į jį pateko, perėję atrankas. Jaunimas dainavo, šoko, atliko kitus numerius, scenoje būta ir keturkojo augintinio. „Tačiau vien jaunimo projektu šio konkurso nevadinam. Štai pernai turėjom 70 metų dalyvę, kuriai puikiai pasisekė“, – sako Odilija.

„Ukmergės talentai“, anot organizatorės, vyko ketvirtą kartą. Renginio idėja, prisimena ji, kilo, ieškant galimybių pačiai pasirodyti platesnei auditorijai – ne tik ukmergiškiams. „Pati dainuoju, norėjosi ir kitur tai išbandyti, kur nors dalyvauti. Kai tokią galimybę radau, pamaniau, kad jų ir kitiems galbūt trūksta“, – pasakojo televizijos projekte „X Faktorius“ jėgas išmėginusi ukmergiškė.

Džiaugiasi savo idėja tuomet sėkmingai pasidalijusi su bendraminte ukmergiške Aušrine Stočkute. Tai – bendras jų projektas.

Pašnekovė pamena – daugiausia ukmergiškių susidomėjimo buvo sulaukęs pats pirmas „Ukmergės talentų“ renginys: „Tuomet ir gausiausia žiūrovų buvo, nes naujas projektas, visiems įdomu.“ Prisipažįsta, kad didžiausias darbas jai ir kolegei Aušrinei – rasti talentų, suorganizuoti atrankas ir juos pakviesti dalyvauti projekte. Sako, jog tenka gerokai padirbėti, stengiantis juos sudominti, paraginti.

Renginių organizavimas – viena mėgstamiausių merginos veiklų. Šiuo metu ji ruošiasi dar vienam: gegužės 17 dieną Ukmergėje vyksiančiam gyvūnų globos įstaigos „Klajūnas“ labdaros renginiui, prie kurio noriai prisideda ir daugiau entuziastų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų