Viena iš dovanų Lietuvai 100-mečio proga – Liaušiuose atsiradęs skulptūrų skverelis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Viena iš dovanų Lietuvai 100-mečio proga – Liaušiuose atsiradęs skulptūrų skverelis. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirti renginiai jau prasidėjo ir mūsų rajone. Į šia proga įgyvendinamą pilietinį projektą „Dovana Lietuvai“ vieni pirmųjų atsiliepė Šešuolių seniūnijos Liaušių kaimo bendruomenė.

Šios bendruomenės pirmininkė Žydrė Lukšaitė papasakojo apie įgyvendintą idėją atnaujinti Liaušius puošiančias skulptūras. Ne tik atnaujinti, bet ir „suburti“ skirtingose kaimo vietose stovėjusius šiuos paminklus.

„Liaušiai seniai turi tris vietovės istoriją ir kultūrą įprasminančias skulptūras. Neseniai jos buvo restauruotos – nušveistos, nudažytos. Vykusiuose susirinkimuose su gyventojais klausta jų nuomonės – žmonės pritarė šiam projektui. Skulptūrų atnaujinimo darbai atlikti su seniūnijos, skyrusios tam žmonių, pagalba, ir bendruomenė prisidėjo“, – sakė ji.

Praėjusį ketvirtadienį rinktasi pasigrožėti įgyvendintu sumanymu. Renginys prasidėjo šventomis mišiomis Liaušių kultūros namuose. Čia mišios vyksta beveik kiekvieną ketvirtadienį. Už tai žmonės labai dėkingi aukoti jų atvykstančiam Šešuolių kunigui Egidijui Kazlauskui.

Susirinkusiuosius sveikino ir apie projekto idėją papasakojo Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė. Skambėjo giesmės, poeziją apie Lietuvą skaitė Zita Vinkauskienė, atsiminimais dalijosi kiti gyventojai.

Vėliau, nešini didžiule Lietuvos vėliava, visi patraukė į kaimo skverelį. Būtent čia, išbetonavus pagrindą minėtiems paminklams, ir nuspręsta juos pastatyti. Nuo šiol visos trys – sėjėjo, lietuvaitės su duonos kepalu ir mergaitės su dūdele – skulptūros bus vienoje vietoje viena šalia kitos.

„Tai ir yra mūsų dovana Lietuvai, – džiaugėsi ir visiems prisidėjusiems dėkojo Ž. Lukšaitė. – Šiame skverelyje planuojame pastatyti ir suoliukų. Bus maža poilsio zona, kurioje žmonės galės ramiai pabūti, jaukiai pailsėti, pabendrauti vieni su kitais.“

Kaimo bendruomenės pirmininkei taip pat smagu dėl to, kad gyventojų susibūrimo vieta tapo ir jų pamėgta, Liaušiuose neseniai atsiradusi, treniruoklių ir žaidimų aikštelė.

Artėjantis atkurtos Lietuvos šimtmetis Šešuolių seniūnijoje švęstas ir šeštadienį, jis paminėtas neįprastu žygiu. Buvo kviečiami prisijungti entuziastai, vairuojantys keturračius, džipus. Šventinėje programoje – ir Eucharistija už partizanus ir laisvės kovotojus Šešuolių bažnyčioje. Aplankytos partizanų žūties vietos, apžiūrėti kryžiai Šešuolių ir Želvos seniūnijose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # VIT 2017-11-18 08:19
GRUTO PARKAS
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų