Spausdinti šį puslapį

Nepriklausomybės paieškos – Ukmergėje

Valstybės nepriklausomybės atkūrimo dieną geriau pažinti Ukmergę – taip Kovo 11-ąją paminėti siūlo Vilniaus universiteto studentai.

Vilniaus universiteto studentų korporacijos jau penktus metus  Kovo 11-ąją kviečia paminėti orientaciniame žaidime „Paskui nepriklausomybę“. Kasmet suburdavęs gausų būrį dalyvių Vilniuje, šiemet valstybei svarbiems įvykiams prisiminti skirtas žaidimas pirmąkart organizuojamas ir Ukmergėje.

Orientacinio žaidimo „Paskui nepriklausomybę“ pradžia Ukmergėje numatoma iškart po oficialaus šventės minėjimo – kovo 11-ąją 13 val. Kęstučio aikštėje.

Studentai dalyviams žada ne tik įdomius maršrutus ir gudrias užuominas, leidžiančias geriau pažinti Ukmergę ir jos svarbą Lietuvai, bet ir rėmėjų įsteigtus prizus greičiausiai įveikusiems žaidimo trasas.

Organizatorių teigimu, užduotys žaidimui buvo kuriamos taip, kad jame galėtų dalyvauti tiek jaunų draugų būrys, tiek šeimos su atžalomis, tiek vyresnio amžiaus žmonės. Be to, rengiant maršrutus buvo bendraujama su vietos organizacijomis, todėl jie pritaikyti ne tik ukmergiškiams, bet ir tiems, kuriems miesto gatvės dar nėra pažįstamos.

Visi norintys aktyviai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną yra kviečiami burtis į komandas iki 6 žmonių ir registruotis el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Orientacinį žaidimą „Paskui nepriklausomybę“ organizuoja VU TSPMI studentų korporacija „RePublica“ ir VU Istorijos fakulteto studentų korporacija „Tilia“. Renginį Ukmergėje įgyvendinti padeda Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras, Ukmergės rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, rajono savivaldybės administracija ir kiti iniciatyvos partneriai.

Prizais geriausioms komandoms pasirūpino Lietuvos laisvosios rinkos institutas, Lietuvos literatūros ir tautosakos institutas, knygynas „Aukso žuvys“, Vilniaus universiteto leidykla, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, kino teatras „Pasaka“, „Eurospaudas“, VšĮ Mano herojus, pramogų agentūra „Vaiduokliai“, „EtnoDesign“, „Copy Pro“, „Retro Men“, Anykščių „Arbatos Magija“, Anykščių baseinas „Bangenis“, Ukmergės kultūros centras, „Nuotykių turizmas“, užeiga „Kolegos“ bei daug kitų renginio draugų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)