Spausdinti šį puslapį

Parodoje – neįprasta technika kurti darbai

VšĮ „Trys kaimai“ kviečia į kauniečio grafiko, dizainerio, Vilniaus dailės akademijos dėstytojo profesoriaus Rolando Rimkūno, turinčio sąsajų ir su Ukmergės kraštu, piešinių parodą. Ji veikia „Vilkamirgės“ galerijoje, kuri įsikūrusi Turizmo ir verslo informacijos centre (Kęstučio a. 2-2, II aukštas).

Lankytojai pamatys keturis piešinių ciklus – „Xanax“, „Dangus – kaip ten patekti“, „Dievas su mumis“, „Ginkluotosios pajėgos perima dangaus kontrolę“, sukurtus neįprasta dailės priemone – tušinuku. Neįprasta ne tik kūrinių technika: žiūrovai, žada parodos organizatoriai, susidurs ir su savitu, net šokiruojančiu turiniu.

„Galimybė pamatyti šią parodą išties ypatinga. Su tušinuku pieštais vaizdais, kaip sako pats autorius, vyksta atvirkštinis nei fotografijoje procesas – šviesoje vaizdas ne atsiranda, bet pradingsta. Tad R. Rimkūnas, nuo saulės šviesos saugodamas savo piešinius, nelinkęs jų rodyti dažnai. Todėl džiaugiamės, kad galėjome parodą atsivežti į Ukmergę“, – teigia parodos kuratorė Oksana Judakova.

R. Rimkūnas gimė 1963 m. Kaune. Baigė Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultetą, įgijo stiklo dailininko – dizainerio kvalifikaciją. 1995 m. Vilniaus dailės akademijoje įgijo grafikos menų bakalauro laipsnį, 1998 m. – grafikos menų magistro laipsnį. Nuo 1994 m. Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto (Kauno dailės institutas) pedagogas. Nuo 2000 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys, nuo 2006 m. Lietuvos grafinio dizaino asociacijos narys.

Kūrybinė menininko veikla: estampas, grafinis dizainas, heraldika, knyga. R. Rimkūnas yra sukūręs netoli šimto Lietuvos miestų ir miestelių herbų, tarp jų – Taujėnų bei Veprių herbus.

Paroda „Vilkamirgės“ galerijoje vyks iki balandžio 30 d., lankymas nemokamas. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)