Spausdinti šį puslapį

Ukmergės piliakalnis paskendo šviesų jūroje

Įspūdingi šviesos efektai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Įspūdingi šviesos efektai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šį savaitgalį prie miesto piliakalnio rinkosi šimtai ukmergiškių ir svečių. Visi buvo pakviesti į netradicinę Lietuvos nepriklausomybės 100-mečiui skirtą šventę. Pusdienį trukusio renginio kulminacijos sulaukta vėlai vakare, jau sutemus. Ja tapo įspūdinga šviesų misterija ir grupės „Okata“ koncertas.

Niekas nė neįsivaizdavo, kad Ukmergės piliakalnį galima buvo paversti tokiu pasakišku objektu, tviskančiu įvairiomis spalvomis, tampančiu vis kitokiu meno kūriniu, skęstančiu prožektorių šviesų jūroje.

Neabejotinai visi buvo sužavėti vidurnakčio misterija – spalvomis ir magiška muzika. Muzikantai koncertavo ant paties kalno, o apačioje vaizdas buvo rodomas per milžinišką ekraną.

Ši šventė – dovana, kurią nutarė patys sau ir visiems padovanoti renginių organizavimo agentūra „Name“.

Prie jos prisidėjo daug šalies kultūrinio ir akademinio pasaulio įžymybių, partnerių. Pasak organizatorių, nė vienas dalyvis už pasirodymą joje nepaprašė atlygio.

O dalyvių būta tikrai ypatingų. Vienas iš jų – drabužių dizainerė, Vilniaus dailės akademijos docentė Renata Maldutienė. Taujėnų dvare buvo pristatyta dizainerės paroda, kvietusi į kelionę per istorines mados epochas. Vakare, jau ant Ukmergės piliakalnio, mados kūrėja atskleidė jaudinantį mados istorijos pasaulį.

Vyko net kelios įdomios paskaitos: kelionių įspūdžius pasakojo žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius. Apie Lietuvos praeitį savo žiniomis dalijosi profesorius Alfredas Bumblauskas.

Temstant koncertavo moderniai lietuvių liaudies dainas atliekanti grupė „Okata“.

Taip pat koncertavo iš Ukmergės kilusi atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, dambrelių virtuozas Egidijaus Darulis.

Netikėtais vaizdais koncertą papildė vienas geriausių Lietuvos šviesos dailininkų Arvydas Buinauskas, surengęs įspūdingą šviesų misteriją „100 Lietuvos spalvų“.

Garsu rūpinosi garso režisierius Lietuvoje Jurgis Stasikėlis, bendrovė „Videoprojektai“ nemokamai paskolino renginiui įrangą.

„Švęskime patys“ renginį vedė mūsų kraštietis televizijos laidų vedėjas Rolandas Vilkončius.

Prie renginio prisidėjo ir gausus būrys ukmergiškių: savo veiklas pristatė skautai, „Miško broliai“, zujo prekybininkai, vietą prižiūrėjo Ukmergės 1002-oji šaulių kuopa, vyko prasmingi kraštotyros muziejaus muziejininkų renginiai, ekskursijos po Ukmergę.

Po koncerto šventės dalyviai kviesti pasilikti ir naktį kartu ant piliakalnio dainuoti sutartines.

Renginio metu ukmergiškiai ir miesto svečiai turėjo progos pasigrožėti į pabaigą einančiais piliakalnio prieigų atnaujinimo projekto darbais, praeiti beveik baigtu taku į kalną bei suformuotais naujais takais papėdėje.

Sutikti praeiviai neslėpė džiaugsmo ir kuo puikiausių vertinimų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)