Spausdinti šį puslapį

Laukiama pirčių, dainų, valčių ir kitų švenčių

Būsimus renginius „pristatė“ ir štai toks žaislas. Tokių pliušinių Ukmergės simbolio šunelio Kekso kopijų bus galima įsigyti Turizmo ir verslo informacijos centro krautuvėlėje. Autorės nuotr. Būsimus renginius „pristatė“ ir štai toks žaislas. Tokių pliušinių Ukmergės simbolio šunelio Kekso kopijų bus galima įsigyti Turizmo ir verslo informacijos centro krautuvėlėje. Autorės nuotr.

Kultūros, sporto ir kitų renginių Ukmergėje organizatoriams atostogomis nė nekvepia. Dar neatslūgus savaitgalį praūžusios Miesto šventės įspūdžiams, esame kviečiami į kitus renginius, kurių bus gausu visą vasarą.

Juos antradienį pristatė savivaldybės skyrių, kultūros centro, Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro atstovai.

Šį penktadienį, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, mieste rengiama šventė vaikams.

Birželio 14-ąją – Gedulo ir vilties diena. Visoje šalyje 11.59 val. skelbiama visuotinė tylos minutė. 12 val. prie paminklo „Lituania Restituta“ bus skaitomos mūsų krašto tremtinių pavardės. 2746 – tiek bus perskaityta iš Ukmergės rajono ištremtų žmonių pavardžių. Kultūros centre bus rodomas Birutės Mar vienos dalies monospektalis „Ledo vaikai“, kuris sukurtas pagal autorės tėvų ir lietuvių tremtinių prisiminimus. Jį bus galima žiūrėti nemokamai.

Birželio 16 dieną sulauksime neįprasto renginio. Paplūdimyje prie miesto stadiono įsikurs nemažai pirčių, kuriose apsilankyti kviečiami visi norintieji. Pernai Anykščiuose vykusią tokią šventę Lietuvos pirties bičiulių draugija šįkart atveža į Ukmergę.

Per Lietuvą keliaujanti edukacinė šventė pavadinta „Pirties diena“. Pasak draugijos, prie Šventosios upės kūrensis keturiolika pirčių, ukmergiškius ir jų svečius į sveiko garo procedūras kvies iš visos Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos suvažiavę patyrę pirtininkai. Žadama, kad viena iš pirčių bus šimtavietė, su specialiais suolais.

Šventėje įsikurs ir prekybininkai, linksmins kultūros centro kolektyvai. Bus galima išmėginti masažų, dalyvauti edukacijose, mokančiose, kaip tinkamai vanotis ir mėgautis kitais pirties malonumais. Pirmąkart Ukmergėje vyksianti „Pirties diena“ iš viso – jau devintoji.

Birželio 23-iąją – dar vienas netradicinis renginys, vadinamas „Drakono valčių festivaliu“. Daug valčių bus galima išvysti ežere prie Siesikų dvaro. Kviečiamos dalyvauti moksleivių komandos, reikės atlikti įvairias rungtis.

Birželio 30 d. Kaune ir liepos 1–6 d. Vilniuje laukia Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirta dainų šventė „Vardan tos...“ Į ją vyksta 600 mūsų rajono dalyvių. Jų skaičiumi Ukmergė pirmauja tarp kitų rajonų. Liepos 1 dieną į šventę išvyksta ir 6-ąją grįžta 25 kolektyvai.

Atrankas praėję dainų šventei ruošdamiesi atlikėjai jau kuris laikas intensyviai repetuoja. Deja, kai kuriems tenka susidurti su šiokiais tokiais nemalonumais. Kadangi šventės dienos sutaps su anaiptol ne visų dalyvių atostogomis, teks galvoti, kaip viską suderinti su darbu. Mat kai kurie darbdaviai tiesiog nenori jų išleisti iš darbo tiek dienų.

Taip pat tarp vyksiančių renginių – kas dvejus metus organizuojamas Deltuvos mūšis, „Mindauginės“ ant miesto piliakalnio, kitos šventės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)