Spausdinti šį puslapį

Šiemet taikliausi – Laičių medžiotojai

Šaudymo varžybų „Mero taurė 2018“ prizininkai – Laičių medžiotojų klubo nariai. Donato Gursko ir Dano Kaselio asmeninio archyvo nuotr. Šaudymo varžybų „Mero taurė 2018“ prizininkai – Laičių medžiotojų klubo nariai. Donato Gursko ir Dano Kaselio asmeninio archyvo nuotr.

Šeštadienį Ukmergės rajone, Raguvos šaudykloje, vyko tradicinės medžiotojų šaudymo varžybos Mero taurei laimėti. Jose šiemet dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius.

Šias tradicines šaudymo varžybas Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugija organizuoja kiekvienais metais. Tai sena ir graži tradicija, kurios metu paaiškėja taikliausi metų šauliai ir medžiotojų būrelis. Šiemet varžybose dalyvavo 124 nariai.

Kaip ir kasmet, medžiotojams buvo parinktos rungtys šaudant lygiavamzdžiais ir graižtviniais šautuvais.

Vadinami lygiavamzdininkai iš 35 metrų atstumo turėjo pataikyti į šerno siluetą bei į skraidančias lėkšteles.

Graižtviniais šautuvais iš 100 metro atstumo ir iš kelių padėčių šaudyta į skirtingus žvėrių siluetus.

Visi 124 varžybų dalyviai buvo padalyti į du lygius. A lygyje rungtyniavo praėjusių metų šių varžybų nugalėtojai bei sportininkai, iš viso – 6 varžovai.

Visi kiti medžiotojai varžėsi žemesniame lygyje.

Aukštesnio A lygio varžovai turėjo dalyvauti visose rungtyse, kiti – tik pasirinktose.

Visi varžybų dalyviai dalyvavo loterijoje. Visi laimėjo prizus, tačiau didžiausia sėkmė nusišypsojo pagrindinį loterijos prizą laimėjusiam Robertui Razumui. Šis Veprių medžiotojų būrelio narys laimėjo graižtvinį šautuvą „Franchi“. Arvydui Pakniui loterijoje atiteko taip pat puiki dovana – TRC firminis peilis.

Taikliausiu metų šauliu šiemet tapo A lygyje varžęsis Danas Kaselis. Šiam jaunam, tik trečius metus Laičių medžiotojų būreliui priklausančiam, vaikinui atiteko šių metų varžybų Mero taurė ir piniginis prizas.

II vietos laimėtojas – šaudymo srities sportininkas Vytautas Bešėnas, III – Deividas Andriūnas.

Asmeninėse įskaitose lygiavamzdžiu šautuvu I vietą iškovojo Arūnas Kaselis (Laičių medžiotojų klubas), II – to paties klubo narys Evaldas Šablevičius, III – Arūnas Čepas iš Vidiškių medžiotojų būrelio.

Asmeninėse įskaitose graižtviniu šautuvu I vieta atiteko Alvydui Šimkui (Lyduokių medžiotojų klubas), II – Evaldui Šablevičiui, III – Arūnui Kaseliui.

Į lėkšteles taikliausiai šaudė Arūnas Čepas, II vieta atiteko Mindaugui Žižiui iš Vidiškių būrelio, III – Šarūnui Sedleckui (Pašilės medžiotojų būrelis).

Susumavus rezultatus I vietą ir Mero taurę šiose varžybose iškovojo Laičių medžiotojų klubas, antri – Žemaitkiemio, treti – Vidiškių medžiotojai.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas žuvininkas Arūnas Pračkaila pasakojo, kad šios varžybos kasmet tampa nemenku iššūkiu jų draugijai – tai atsakingas, didelio pasirengimo reikalaujantis, visą dieną trunkantis renginys, kuriame dalyvauja ne tik didelis būrys dalyvių, bet ir teisėjų.

Juokauja, kad pati gamta ragina tokius renginius organizuoti savo rajone – dvejus ankstesnius metus varžybos vyko Anykščių rajone esančioje šaudykloje, o oras tada buvo išties baisus – lietus merkė kiaurą dieną.

Šiemet renginio dieną oras buvo tiesiog nuostabus, o medžiotojų šaudymo varžybos surengtos mūsų rajone, Raguvoje, ūkininko Audriaus Valaišos įrengtoje šaudykloje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)