Spausdinti šį puslapį

Miesto šventei šiemet ruošti du scenarijai

Svarbiausiu Miesto šventės akcentu ir šiemet išliks eitynės Kauno gatve. Gedimino Nemunaičio nuotr. Svarbiausiu Miesto šventės akcentu ir šiemet išliks eitynės Kauno gatve. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pagrindiniam ir didžiausiam kasmetiniam renginiui Ukmergėje – Miesto šventei – šiemet buvo ruoštasi ypatingai – organizatoriams teko sugalvoti ne vieną, o du scenarijus. Pagal vieną iš jų šventė turėjo vykti stadione, o pagal kitą – miesto centre.

Ukmergės rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė sakė, kad taip nutiko, nes pernai pradėjus rengtis šventei buvo manyta, kad jos metu mieste jau vyks pagrindinių erdvių rekonstrukcijos darbai. Todėl buvo suplanuoti renginiai miesto stadione ir net pramogos Šventosios upėje.

Tačiau centrinių Ukmergės erdvių rekonstrukcijos pradžia nusitolino, tad grįžta prie šventės įprastoje vietoje.

Tiesa, kiek pakoreguotu laiku.

Mūsų sena tradicija – Miesto šventę rengti paskutinįjį gegužės savaitgalį. Tačiau tą savaitgalį, gegužės 26-ąją, numatomas šalies prezidento rinkimų antrasis turas ir rinkimai į Europos Parlamentą, taigi iškiltų tam tikrų kliūčių ir nepatogumų.

Todėl šiemet, minint 686-ąjį Ukmergės miesto gimtadienį, Miesto šventės pagrindinės pramogos vyks birželio 1-ąją.

Tradiciškai bus gausu įvairių ukmergiškių pamėgtų ir laukiamų kultūrinių renginių. Vienas ryškiausių – dailininkų ir fotografų kūrybos paroda. Taip pat numatomas perkusinės muzikos festivalio koncertas. Vyks kino vakaras piliakalnio papėdėje, poezijos pavasaris, rytinė mankšta, galiūnų varžybos, dešimtys sportinių varžybų...

L.Gerulskienė pasakojo, kad šiemet Miesto šventės tema bus susijusi su vaikyste. Temą padiktavo data – birželio 1-ąją minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Taigi, renginiuose netrūks spalvų, žaismingumo ir pasakų. Šventė vadinsis „Mano vaikystės miestas – Ukmergė!“

Vienas iš išskirtinių akcentų – Vienuolyno gatvę papuošiantys išlankstyti popieriniai balandžiai.

Į tradicines eitynes ukmergiškiai ir miesto svečiai raginami atsinešti vėjo malūnėlius, kuriais vėliau papuoš pievelę prie Laisvės paminklo.

Mokyklų, įmonių, įstaigų, organizacijų, bendruomenių, klubų nariai jau kviečiami registruotis  eitynėse.

Šventės atidarymas žadamas „pasakiškas“ – po oficialių kalbų ir garbės piliečio apdovanojimo bus vaidinama muzikinė pasaka. Vėliau koncertuos choras „Ąžuoliukas“ su Vaidu Baumila ir grupe, Loreta Sungailienė. Šventės vinimi turėtų tapti Sauliaus Prūsaičio koncertas.

Pasak L. Gerulskienės, smalsuolių lauks ir vienas visiškai naujas reginys – atgabentas išnuomotas mobilus šokantis fontanas.

Žadama, kad tuojau po Ukmergės miesto šventės pagaliau prasidės jau beveik metus vėluojantys Ukmergės miesto erdvių rekonstrukcijos projekto darbai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)