Spausdinti šį puslapį

Po miestą judėjo „angelai“

Vienas iš lankytų objektų – Laisvės paminklas. Vienas iš lankytų objektų – Laisvės paminklas.

Lietuvos žmonių su negalia sąjunga Ukmergėje, Vilniuje ir Kėdainiuose organizavo meninę-socialinę akciją „Angelų judėjimas“. Angelais persirengę žmonės su negalia bei visi prisijungusieji pagal sudarytą maršrutą lankė įvairius kultūros paveldo objektus.

Jo sumanytoja ir vadovė Ginta Žemaitaitytė sako, kad taip siekė atkreipti dėmesį į galimybę lankyti šiuos objektus kuo platesniam gyventojų ratui, tarp jų – ir neįgaliesiems. Taip pat formuoti teigiamą visuomenės požiūrį į žmones su negalia.

Renginys vyko minint Europos kultūros paveldo dienas.

Mūsų mieste akcija rengta kartu su Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga.

Atkreiptas dėmesys, kad mieste nemažai įdomių kultūros paveldo objektų, deja, ne prie visų jų patogu patekti: šaligatviai nelygūs, nėra nuolydžių, vedimo takų regėjimo negalią turintiems žmonėms. Buvo ir kuo pasidžiaugti – LIONS klubo iniciatyva ties kultūros centru Kauno gatvėje įrengta rampa.

Pasak Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkės Dalios Unikienės, planuota aplankyti bažnyčias, gimnazijas bei dar kelis objektus. Nors visų neaplankė, spėjo apvažiuoti didelę dalį miesto centro erdvių. Pasižvalgė po muziejų, pabuvojo prie Laisvės paminklo, užsuko į Švč. Trejybės bažnyčią.

Iššūkiu ne vienam tapo rateliais užriedėti į piliakalnį. Atkreipė dėmesį, kad Ukmergės piliakalnis – vienintelis šalyje, pritaikytas neįgaliesiems.

D.Unikienė pasidžiaugė, kad kartu su „angelais“ po miestą žvalgėsi ir į neįgaliųjų nuomonę įsiklausė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, vicemerė Agnė Balčiūnienė, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Sonata Vitaitė.

Organizacijos vadovė pasakojo, kad Ukmergės neįgaliųjų, judančių rateliuose problemas puikiai žino aktyvus organizacijos narys, rajono savivaldybės neįgaliųjų reikalų komisijoje dirbantis Marius Kuprionis. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)