Spausdinti šį puslapį

Galerijoje – dviejų Kristinų paroda

Autoriaus nuotr. Kristinos Darulienės ir Kristinos Kasmauskienės parodos panašios savo požiūriu į gamtą, jausmus. Autoriaus nuotr. Kristinos Darulienės ir Kristinos Kasmauskienės parodos panašios savo požiūriu į gamtą, jausmus.

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centro dailės galerijoje eksponuojama dviejų ukmergiškių – Kristinos Darulienės ir Kristinos Kasmauskienės – tapybos darbų parodos. Jos skirtingos, bet kartu ir panašios. Panašios savo požiūriu į gamtą, jausmus, kuriuos dailininkėms sukelia aplinka.

K.Darulienės parodos „Šnarantys žolynai“ darbai sukurti per trejus pastaruosius metus. Visi jie nutapyti gamtoje. Dailininkė sako, kad patalpoje kurti negalėtų, nes jai „labai svarbu vėjas, vibracija, susiliejimas su gamta“. Paveikslai gimsta spontaniškai, „po kojomis radus gražių motyvų“.

Dailininkė gimė Šiauliuose. Nuo mažens piešė ir kūrė rankdarbius, dar vaikystėje dalyvavo tautodailininkų parodoje, kurioje buvo pristatomi jos nėriniai. Studijų metais daugiau dėmesio skyrė tekstilei, vėliau pasirinko tapybą. Pirmoji jos paroda Ukmergėje surengta 2000 m.

K.Kasmauskienė prieš 12 metų Kaune pradėjo lankyti vakarinius tapybos ir piešimo kursus. Nuo 2012 m. ji dalyvauja kasmetinėse Ukmergės krašto menininkų parodose. Surengė dvi personalines parodas Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje. Be tapybos, domisi fotografija, papuošalų kūrimu, interjero dekoravimu.

Dabar pristatomoje parodoje paveiksluose dominuoja mėlyna spalva. Ji reiškia meilę gamtai, iš kurios ateina visos idėjos.

Kartu tai – ir sparnai, dangus, vanduo.

Menininkei svarbus buvimas joje, ją traukia didelės erdvės, kalnai, horizontai.

Gruodžio 10 dieną Kultūros centro dailės galerijoje veiks jau kita – Aurelijaus Kovaliovo, gyvenančio ir kuriančio Anglijoje, – tapybos darbų paroda.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)