Dainiaus Vyto nuotr. Į miesto eglės įžiebimo šventę susirinko gausus būrys žmonių. Dainiaus Vyto nuotr. Į miesto eglės įžiebimo šventę susirinko gausus būrys žmonių.

Ukmergė pasipuošė Kalėdoms ir įžiebė miesto eglę. Ji, kaip ir praėjusiais metais, mūsų mieste – išskirtinė. Mūsų žaliaskarė ne atvežtinė, ne karkasinė, o natūrali, ekologiška, auganti šalia Ukmergės kultūros centro.

Šeštadienį aikštėje prie kultūros centro vyko miesto eglės įžiebimo šventė, vakare nugriaudėjo lazerių, pirotechnikos ir ugnies šou, skambėjo Iglės ir Deivido Basčio koncertas, mažuosius linksmino pasakų personažai.

Miesto kalėdiniais papuošimais šiemet rūpinosi viešuosius pirkimus darbams atlikti laimėjusi įmonė – UAB „Švenčių studija“.

„Šiemet nutarta gražiausias metų šventes pasitikti kitaip – harmoningai ir skoningai. Miesto puošimas patikėtas profesionalams. UAB „Švenčių studija“ dizaineriai ir kiti darbuotojai įgyvendino mūsų idėjas“, – pasakojo rajono mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

„Džiaugiamės galėdami pirmą kartą papuošti Ukmergę – turtingą savo istoriją turintį miestą“, – sakė UAB „Švenčių studija“ generalinė direktorė, architektė Jolanta Tūraitė.

Už miesto papuošimą atsakingi įmonės dizaineriai specialiai Ukmergei sukūrė ir pagamino šviečiančius balandžius. Ant eglės bei kultūros centro pastato iš viso jų patupdyta 48. Dar keliasdešimt balandžių papuošė centrinių gatvių ir tilto stulpus.

Suskaičiuota, kad ant šventinės miesto eglės šiemet sužibo 5 000 lempučių ir blyksčių bei įvairaus dydžio sidabro spalvos burbulų.

Šviečiančiomis girliandomis papuošti ir Kęstučio aikštėje augantys medžiai – iš viso tam panaudota 1 400 metrų girliandų.

Šviečia girliandomis ir ant piliakalnio augantys medžiai, o tarp jų – trys spindintys 2,5 metro aukščio elniukai. Šventės rengėjai tikina, kad piliakalnio medžiams padabinti panaudotos 400 metrų ilgio girliandos.

Tiesa, be nesklandumų neapseita. Nors viešai buvo tikinta, jog įmonės dešimties darbuotojų komandai pavyks viską suspėti padaryti iki gruodžio 14-osios, miesto eglės įžiebimo šventės, tačiau puošybos darbai vyko ir šeštadienį. Tiltas puoštas tuomet, kai žmonės skubėjo į šventę.

Ankstesniais metais kalėdine puošyba rūpinosi miesto seniūnija. Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, kad šiemet svarbiausia seniūnijos užduotis buvo pasirūpinti gausiu miesto apšvietimu – kad elektra pasiektų visus apšviestus objektus.

Pasakojo, kad piliakalnio papėdėje didelės kalėdinės eglutės, kaip ir pernai, nutarta nestatyti. Vietoje to Vilkmergėlės upelyje „išdygo“ net keliolika mažų papuoštų eglučių.

Prie kalno pastatyta karuselė – pirma tokia Ukmergėje.

Čia vyks ir kalėdinė mugė, susitikimai su Kalėdų Seneliu.

Karuselė darbo dienomis veiks nuo 14 iki 20 val., o per šventes – nuo 11 iki 20 valandos.

Numatoma, kad karuselė veiks iki sausio 8 dienos.

Seniūnė pasakojo, kad visus senus miesto kalėdinius papuošalus atidavė to prašiusioms kaimų seniūnijoms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų