Spausdinti šį puslapį

Paminėjome nepriklausomos Lietuvos 30-ąjį jubiliejų

Gedimino Nemunaičio nuotr. Iki Laisvės paminklo nešta didžiulė vėliava. Gedimino Nemunaičio nuotr. Iki Laisvės paminklo nešta didžiulė vėliava.

Kovo 11-ąją Ukmergė su visa Lietuva iškilmingai paminėjo 30-ąjį mūsų šalies nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų. Nors dėl pasauline pandemija tapusio koronaviruso ne visi šventiniai renginiai įvyko, miesto centre susirinkę ukmergiškiai gražiai pasveikino šalį su laisvės pavasariu ir pagerbė nusipelniusius kraštiečius.

Kovo 11-osios proga Ukmergės kultūros centras kvietė įmones, įstaigas, gyventojus šiemet pasipuošti langus ne tik trispalvėmis, bet ir šių metų šventės simboliais – vėjo malūnėliais. Tai buvo pagrindinis jubiliejaus akcentas. Popieriniai vėjo malūnėliai po šventės buvo susmaigstyti mūsų miesto centro pievelėje.

Renginio dalyviai šiemet buvo kviesti susirinkti prie kultūros centro. Čia nuskambėjo Ukmergės jungtinio choro patriotinės dainos.

Paskui šauliai atnešė didžiulę tautinę trispalvę ir visa eisena drauge pajudėjo link Laisvės paminklo, kur vyko svarbiausios iškilmės.

Nuskambėjus Lietuvos himnui, buvo pasidžiaugta atkurta nepriklausomybe, susirinkusiuosius pasveikino rajono mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, Seimo narys Juozas Varžgalys.

Jau tradicija tapo švenčių proga Mero padėkos ženklais apdovanoti mūsų kraštui nusipelniusius žmones.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga Mero padėko ženklais apdovanoti trys aktyviai Sąjūdžio laikais pasižymėję ukmergiškiai.

Mero padėkos ženklas įteiktas atsargos karininkui majorui Vidmantui Leščiui.

Nuo 1988 metų jis aktyviai įsitraukė į Sąjūdžio judėjimo veiklą. 1991-aisiais pradėjo profesionalią tarnybą Lietuvos kariuomenėje, 1999-aisiais jam suteiktas majoro karinis laipsnis.

Nuo 1993 m. iki 2003 m. ėjo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios kovos apygardos 8 rinktinės Ukmergės rajono teritorinės gynybos vado, 84 bataliono vado pareigas.

Karininkas buvo ne kartą apdovanotas Savanoriškos krašto apsaugos tarnybos vado, Lietuvos kariuomenės vado, krašto apsaugos ministro padėkomis bei medaliais.

Mero padėkos ženklu apdovanotas Lietuvos šaulių sąjungos veiklos Ukmergės rajone atkūrėjas, ilgametis kuopos vadas Vincentas Stankevičius. Jis aktyviai prisidėjo atkuriant šaulių veiklą Ukmergėje. Buvo išrinktas Ukmergės šaulių rinktinės štabo viršininku, Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo šaulių rinktinės Ukmergės šaulių kuopos vadu.

Apdovanotas aukščiausiais valstybiniais apdovanojimais: Lietuvos šaulių sąjungos rinktinės garbės šaulio ženklu, 90-mečio medaliu už tarnystę Tėvynei, II laipsnio šaulių sąjungos pasižymėjimo ženklu „Už nuopelnus Šaulių sąjungai“, Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos ženklu, Parlamento gynėjo garbės ženklu ir kitais apdovanojimais už ilgametę, aktyvią ir sąžiningą veiklą, atkuriant ir stiprinant Šaulių sąjungą.

Mero padėkos ženklu apdovanotas buvęs Sąjūdžio laikraščio „Aistuva“ redaktorius Julius Zareckas.

Jis buvo išrinktas į Ukmergės Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinė grupę, į Ukmergės Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio tarybą.

1989 m. redagavo Sąjūdžio laikraštį „Aistuva“ – buvo šio laikraščio redakcinės kolegijos narys,  padėjo organizuoti Ukmergėje akcijas, mitingus, rinkimus, „Baltijos kelią“ ir kitus renginius.

Rajono meras renginyje dalyvauti negalėjo, tad apdovanojimus įteikė mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Prie paminklo skambėjo kultūros centro kolektyvo „Pyniava“ dainos. Tradiciškai skambėjo ir tranki būgnų muzika.

Toliau Kovo 11-osios renginys persikėlė į kultūros centro salę. Čia surengtas perkusinės muzikos koncertas.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad dėl koronaviruso teko atšaukti du iš numatytų keturių tradicinio tarptautinio 16-ojo perkusijų festivalio „Percussion Ukmergė“ koncertus. Taip nutiko, nes juose turėjo pasirodyti muzikantai iš Italijos.

Vienas šio festivalio koncertas praėjusią savaitę buvo surengtas Vilniaus Muzikos akademijoje, o antrasis – Ukmergės kultūros centre.

Jame skambėjo Lietuvos kamerinio orkestro atliekama muzika, žiūrovus sužavėjo pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ ir ansamblio „Giunter Percussion“ pasirodymas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)