Pristatoma miesto gimtadieniui skirta paroda

Arvydas PĖŠINA

Kasmet gegužės mėnesį, prieš miesto šventę, Kultūros centro dailės galerijoje rengiama Ukmergės dailininkų, skulptorių, fotografų darbų paroda. Šiais metais karantinas pakoregavo planus, todėl paroda pristatoma virtualioje erdvėje.

Paroda „Su Ukmerge“ yra skirta gegužės 22 dieną vyksiančiam Ukmergės miesto gimtadieniui – dienai, kai buvo atkurtos miesto Magdeburgo teisės. Šiai parodai pristatytas rekordinis darbų kiekis – net 202. Juos pateikė 71 autorius.

Tai vienaip ar kitaip susiję su Ukmerge menininkai: čia gimę, augę, atvykę, kadais gyvenę ir išvykę, praleidę kažkurią savo gyvenimo atkarpą ar atsikėlę gyventi iš kitur.

Kiekvienais metais tokiu metu jie susiburia bendrai parodai.

Joje pamatysite tapybos, grafikos, fotografijos, skulptūros, juvelyrikos, instaliacijų, konceptualių fotomontažų darbų nuotraukas.

Pirmą kartą parodoje pristatomas muzikinis kūrinys – ukmergiškio kompozitoriaus Artūro Mikoliūno už Lietuvos ribų pripažintas ir muzikos ekspertų solidžiai vertinamas kūrinys „Boružių piemuo“. Šis kūrinys, atliekamas Lietuvos kamerinio orkestro, skambėjo ir šių metų perkusinės muzikos koncerto Kovo 11-ąją metu Ukmergės kultūros centre. Jo galima paklausyti adresu https://www.youtube.com/watch?v=cuy0x7rMIYw.

Parodoje darbus pristato Lietuvoje ir užsienyje garsūs autoriai: JAV gyvenę menininkai Arūnas Kulikauskas ir Oksana Judakova, profesorius Česlovas Lukenskas su žmona Rūta, skulptoriai Nacionalinės premijos laureatas Leonas Strioga ir Mykolas Strioga, šalies parodose dalyvaujantis Tomas Terekas, Australijoje gyvenęs UNESCO stipendijos meno rezidencijai Indijoje laimėtojas, gražiausios 2008 metų vaikiškos knygelės iliustratorius Vaidas Žvirblis, daugelio parodų dalyvė Nijolė Vilutienė.

Parodą galima pažiūrėti Ukmergės kultūros centro tinklalapyje kc.ukmerge.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų