Ukmergės gimtadienis bus minimas kitaip

Arvydas PĖŠINA

Gegužės pabaigoje, kaip ir kasmet, turėjo vykti Miesto šventė. Tačiau karantinas pakoregavo planus ir vietoje Miesto šventės bus minimas miesto gimtadienis.

Tikslios miesto įsikūrimo pradžios datos nežino niekas, tačiau žinoma, kad Ukmergė rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėta 1333 m., o 1792 metų gegužės 22 dieną Lenkijos ir Lietuvos Respublikos karalius Stanislovas Augustas Poniatovskis grąžino Ukmergei Magdeburgo savivaldos teises. Ši diena ir minima kaip miesto gimtadienis.

Šiemet šventiniai renginiai prasidės gegužės 22 d. Ryte ukmergiškius virtualiai sveikins rajono vadovai.

Vėliau Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vidiniame kiemelyje bus pristatyta biblioteka po renovacijos ir įteiktos Kultūros nominacijos. Planuojama pasveikinti ir naują rajono Garbės pilietį. Kadangi renginyje negali dalyvauti daugiau kaip 30 žiūrovų, patekti į kiemelį bus galima tik su kvietimais.

Po pietų šventė persikels į miesto mikrorajonus – Dukstynos, Pramonės ir Pivonijos. Čia sveikinimo koncertus surengs perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ vadovas, perkusininkas Gediminas Mačiulskis ir žinomas TV laidų vedėjas Giedrius Leškevičius. Kur ir kada tiksliai vyks koncertai bus informuojama vėliau.

Muzikinius sveikinimus finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

17.15 val. Švč. Trejybės bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios už Ukmergę ir ukmergiškius.

Kraštotyros muziejaus iškilmių salėje veiks istorinių savivaldos dokumentų paroda, bus pristatomi pažintiniai filmai apie Ukmergės miesto įkūrimą. Renginys nemokamas, tik būtina išankstinė registracija.

Gegužės 23-iosios vakare aikštelėje prie prekybos centro „Eifelis“ visų laukia kinas po atviru dangumi iš automobilių. Žiūrovams bus rodoma lietuviška komedija „Tobulas pasimatymas“. Filmas nemokamas, tik būtina išankstinė registracija.

Jau startavo kvietimas kurti virtualius sveikinimus Ukmergės gimtadienio proga. Visi kviečiami dainuoti, eiliuoti, šokti, deklamuoti, nufilmuoti ir iki gegužės 18 d. siųsti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Originaliausių sveikinimų ir linkėjimų autoriai bus apdovanoti, jų kūriniai pateks į miesto sveikinimo filmuką „Su gimtadieniu, Ukmerge!“

Taip pat Kultūros centro puslapyje kc.ukmerge.lt pristatoma virtuali, Ukmergės krašto menininkų kūrybos paroda. Joje dalyvaujantis 71 su Ukmergės kraštu susijęs menininkas pristato 202 darbus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų