Spausdinti šį puslapį

Kiemą papuošė skulptūros

Oficialų skulptūrų atidarymą planuojama surengti mokslo metų pabaigos proga.Autorės nuotr. Oficialų skulptūrų atidarymą planuojama surengti mokslo metų pabaigos proga.Autorės nuotr.

Ukmergės meno mokyklos Dailės skyriaus kiemą papuošė gražus meninis akcentas. Tai metalo menininko Andriaus Janulio sukurtos skulptūros – molbertai. 

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sako, kad tai – menininko ir rėmėjų dovana Meno mokyklai ir Ukmergei.

Pasak V. Kalino, iš pradžių galvota apie dešimt molbertų su praktine funkcija. Norėta įkurti lauko klasę, kad Dailės skyriuje besimokantys mokiniai galėtų tapyti lauke, naudodamiesi čia įrengtais molbertais. Tuo pačiu mąstyta ir apie kitą funkciją – kad molbertai taptų mažosios architektūros objektu, teiktų estetinį pasigėrėjimą, kaip meno kūriniai.

Kreiptasi paramos į Ukmergės įmones. UAB „Stansefabrikken“ atsiliepė į kvietimą ir padovanojo metalo. Šiek tiek turimais resursais prisidėjo Meno mokykla. O žinomas menininkas padovanojo savo darbą.

Pasak Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo, dovanojo ne tik darbą, bet ir kūrybinę mintį. Kadangi iš pradžių galvota apie praktinę molbertų funkciją, tikėtasi sulaukti tiesiog molbertų. Tačiau A. Janulio sukurti darbai vertingi ir menine prasme. „A. Janulį aplankė molbertų mūzos ir gimė du meno kūriniai“, – džiaugėsi V. Kalinas.

Kūrinių autorius A. Janulis teigė, jog visame procese ilgiausiai užtruko idėjos išgryninimas, o patys darbai ėjosi greitai.

Du žmogaus ūgį gerokai lenkiantys (2,5 m aukščio) masyvūs metaliniai molbertai  papuošti drugeliais. Prie molbertų pritvirtintos grandinės kaiščiams, reguliuojantiems aukštį. Molbertai išties atliks praktinę funkciją. Jais bus galima naudotis, tapant. Prieš pradedant darbą, bus galima pasireguliuoti aukštį. Molbertai yra stacionarūs,  įbetonuoti į žemę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)