Karantinui pasibaigus, ukmergiškiai susirinko į padėkos vakarą.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Karantinui pasibaigus, ukmergiškiai susirinko į padėkos vakarą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Šį pavasarį išgyvenome sudėtingą laikotarpį, patyrėme sunkių išbandymų, tad ukmergiškiai, labiausiai prisidėję prie koronaviruso pandemijos suvaldymo, buvo pakviesti į padėkos vakarą.

Šventė surengta po atviru dangumi – miesto centre, prie Kultūros centro, po ąžuolais.

Joje pasidžiaugta, kad tapę pirmuoju koronaviruso židiniu Lietuvoje, sėkmingai nugalėjome pandemijos bangą.

Susirinkusiuosius pasveikinęs Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas pažymėjo, kad išbandymas parodė žodžių „Kartu galime daug“ prasmę ir įrodė, kokia stipri mūsų bendruomenė.

Padėkos žodžius už susitelkimą senjorams, savanoriams, medikams tarė Seimo narys Juozas Varžgalys.

Ukmergės dekanas kunigas Raimundas Kazaitis pasakojo apie nepatirtą jausmą, kai kunigai melsdavosi tuščiose bažnyčiose ir pažymėjo, kad iš krizės išėjome užaugę.

Apie neregėtus išbandymus, bemieges naktis, kai neretai net verkti norėjosi, kalbėjo rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas.

Pandemijos metu koronavirusu sirgo 91 ukmergiškis, 9 žmonės nuo jo mirė, beveik 3 000 buvo atlikti tyrimai.

Apie gydymo įstaigų darbą kalbėjo Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė, gydytojas Donatas Miezenas.

Karantino metu viena pirmųjų užduočių tapo paramos senjorams organizavimas. Apie verslo iniciatyvas telkiant pagalbą pasakojo Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė.

Sulaukta įvairiapusės paramos, telkti savanoriai, skubėta į pagalbą neįgaliesiems. Apie tai kalbėjo savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė.

Savo pagalbą vieni pirmųjų pasiūlė šauliai, tad žodis suteiktas Ukmergės Vyčio šaulių kuopos vadui Linui Kavaliauskui.

Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas pasidžiaugė karantino išbandymus įveikusiais pedagogais ir moksleiviais, pasakojo kaip sekėsi dirbti nuotoliniu būdu.

Renginį savo dainomis ir muzika šildė mūsų krašto saviveiklininkai. Koncertavo Ukmergės kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis ,,Klasika“, kolektyvas „Šventerečius“, vadovaujamas Kazimiero Šermukšnio, atlikėja Loreta Talutienė, Meno mokyklos auklėtiniai, akordeonistas Edvardas Ratautas.

Susirinkusiesiems buvo įteikti padėkos ženkliukai. Po renginio visi pakviesti į kiną.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Ech 2020-07-10 08:34
Pamineta buvau, o pakviesta ne....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų