Spausdinti šį puslapį

Lėno ežere varžėsi vandens sporto mylėtojai

Žiūrovai galėjo stebėti skirtingus laivus: nuo burlenčių iki katamaranų.  Dainiaus Vyto nuotr. Žiūrovai galėjo stebėti skirtingus laivus: nuo burlenčių iki katamaranų. Dainiaus Vyto nuotr.

Šiemet į Miesto šventės renginių programą įsipynė ir Lėno regata, vykusi Lėno ežere, ant kurio kranto įsikūręs pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos dvaras. Į šį vasaros renginį atvyko 36 dalyviai iš įvairių šalies miestų.

Lėno regatoje varžėsi lenktyninių ir bendros klasės jachtų, irklenčių ir burlenčių mėgėjai bei baidarininkai iš Anykščių, Jonavos, Kauno, Kupiškio, Panevėžio, Šiaulių, Vilniaus ir Ukmergės. Net dešimt baidarių regatos dalyviams pristatė VšĮ „Skautų slėnis“.

Lėno regatą organizavo ukmergiškis buriuotojas Virgilijus Apanavičius, o dalyvius žuviene vaišino profesionalus laivo kokas Virginijus Barzdžius. Regatos dalyvius pasveikino ir palankaus vėjo jiems palinkėjo Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Šventės organizatorius sakė, kad šiemet oro sąlygos renginiui buvo nepalankios, todėl ir laivų sulaukta mažiau nei pernai. „Nebuvo vėjo. Laivai be vėjo neplaukia, o juos atgabenti, surinkti ir po varžybų vėl išrinkti gana sudėtinga. Buriniams laivams ne kokios žinios“, – kalbėjo V. Apanavičius.

O štai burlentės gali plaukti ir be vėjo – jos išjudinamos rankų jėgos pagalba. Jų burės yra „pripumpuojamos“. Tačiau svilinant karščiui ir geliant sparvoms, kurių šiemet ypač daug, tai daryti taip pat sunku. Todėl dalyvauti ryžosi tik patys atkakliausi.

Daugiausia dalyvių sulaukta rungiantis kanojomis. Šios varžybos buvo nemokamos.

Žiūrovai galėjo stebėti trijų rūšių katamaranus – sportinį, pramoginį bei savadarbį. Norintieji turėjo galimybę pasiplaukioti.

Pasak V. Apanavičiaus, prizinės vietos buvo simbolinės, nes svarbiausia ne varžymasis, o pati šventė.

Ateityje planų daug, nes ežeras, pasak šventės organizatoriaus, tam labai tinkamas. Panevėžio klubo, su kuriuo draugiškai bendraujama, nariai yra pamėgę Lėno ežerą – čia atvyksta ir žiemą pasipraktikuoti su ledrogėmis bei jėgos aitvarais. Jie pasikviečia ir ukmergiškius.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)