Spausdinti šį puslapį

Užugirio dvaro kieme buvo renkamos gražiausios skrybėlaitės

Šventės akimirkos.  Autoriaus nuotr. Šventės akimirkos. Autoriaus nuotr.

Arvydas PĖŠINA

Smetoninės šiais metais buvo pavadintos „Vasara pas ponią Sofiją“.

Jų renginiai prasidėjo šv. Mišiomis Lėno Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje ir minėjimu prie paminklo prezidentui prieš jo vardo mokyklą.

Pirmiausia sugiedota Tautinė giesmė, šalia mokyklos ir prie prezidento gimtosios sodybos pamatų pakeltos trispalvės.

147-ąjį Antano Smetonos gimtadienio minėjimą vedė Linas Kavaliauskas. Tęsdamas klebono išsakytas mintis, jis priminė, kad Lietuvos himne yra žodžiai „vienybė, meilė“, o Lietuvai labai svarbus ir dvasinis atgimimas.

Rajono meras Rolandas Janickas pasidžiaugė, kad iškiliausio Lietuvos šimtmečio žmogaus prezidento Antano Smetonos gimtadienis virto labai gražia tradicija – Smetoninėmis. Į jas susirenka žmonės, mylintys tautos praeitį ir susirūpinę dėl Lietuvos ateities. Priminė prezidento mintis, kad „tik vieninga tauta gali turėti ateitį ir išgyventi tarp kitų tautų“.

Susirinkusiuosius sveikino prezidento giminių atstovė, Centro partijos-Tautininkų vicepirmininkas Kristupas Krivickas.   

Vėliau renginiai persikėlė į Užugirio dvaro kiemą.

Čia visus pasveikino pats prezidentas Antanas Smetona ir jo žmona Sofija. Istorines asmenybes įkūnijo Darius Kaplūnas ir Rasa Graužinienė.

Koncertavo Panevėžio rajono Šilagalio kultūros centro pučiamųjų orkestras „Sklepučini“, ansamblis „Ainiai“ iš Kauno, grupė „Smetonos ūsai“ iš Vilniaus.  Žiūrovai stebėjo iliuzionisto Tomo Šimkaus šou, žirgų teatro „Bingo“ pasirodymą.

Renginio akcentas – dvaro ponių gražiausių skrybėlaičių rinkimai. Prezidentas apdovanojo originaliausių ir madingiausių publikos išrinktų skrybėlaičių savininkes bei jauniausią konkurso dalyvę.

Teatralizuoto prezidento gimtadienio puošmena ir vedėja – garsioji mokytoja Leokadija, kurią meistriškai įkūnijo aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Žiūrovai taip pat galėjo pasigaminti skrybėlaitę skrybėlaičių dekoravimo manufaktūroje, nusifotografuoti tarpukario fotoateljė, aplankyti etnopramogas, apžiūrėti Vytauto Didžiojo karo muziejaus tarpukario ginklus, ragauti patiekalą „Makutis“, įsigyti įvairų kepinių ir skanėstų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)