„Nykštukas“ pagerbtas „Nenuoramose“

Vaidina Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ aktoriai.   Autoriaus nuotr. Vaidina Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studijos „Nykštukas“ aktoriai. Autoriaus nuotr.

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centre dūko vaikai ir jaunimas iš įvairių šalies miestų ir rajonų. Čia vyko 23-iasis vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Nenuoramos“.

Ši šventė tiek jauniesiems aktoriams, tiek režisieriams, tiek ir festivalio organizatoriams buvo ypatinga, nes dėl pandemijos atkeltas festivalis įvyko. Jo sumanytoja ir rengėja – Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studija „Nykštukas“ – šiemet mini 30-ies veiklos metų jubiliejų.

Po festivalio atidarymo rodyti penki spektakliai. Scenoje pasirodė Ukmergės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro studija „Nykštukas“ (rež. T. Kvieskienė), Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Vaivorykštė“ (rež. Birutė Šneiderienė), Birštono kultūros centro jaunimo teatro studija (rež. Rimantas Jacunskas), Ignalinos gimnazijos teatras „IKI“ (rež. Jolanta Narbutaitienė), Anykščių kultūros centro Troškūnų skyriaus teatro studija „Mes“ (rež. Jolanta Pupkienė).

Per pertraukas tarp spektaklių jaunieji aktoriai ir žiūrovai nenuobodžiavo – vyko įvairios veiklos. Buvo galima klausytis popgrupės „Garsiukai“ ar jaunimo roko grupės „Veranda“ koncertų, mokytis šokti su šokių mokytoja  Egidija Merenanu.

Prie šokių salės išsirikiavo eilutė mergaičių, norinčių ant veido pasidaryti profesionalios vizažistės makiažą. Antro aukšto fojė žiūrovų ir dalyvių laukė sėdmaišiai ir didelis televizorius, kuriame rodytos buvusių festivalių akimirkos. Kai kas galėjo pamatyti ir save. Dailės galerijoje eksponuota festivalio spektaklių akimirkų nuotraukų paroda.

Festivalio uždarymo metu pagerbti į svečius atvykusių kolektyvų vadovai, su 30-mečiu pasveikintas „Nykštukas“ bei jo vadovė Tamara Kvieskienė.

Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas kolektyvams įteikė padėkos raštus.

T.Kvieskienę pasveikino Taujėnų teatro „Bičiuliai“ vadovas Vidmantas Krikštaponis.

Festivalis baigėsi bendra nuotrauka ir spalvingais šventiniais fejerverkais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų