Spausdinti šį puslapį

Ukmergės rajone vyks tūkstantines minias sutraukiantis vasaros festivalis

Kitų metų birželį Ukmergės rajone, prezidento Antano Smetonos dvaro teritorijoje, vyks 22 baltiškos kultūros ir ekstremalios muzikos festivalis „Kilkim žaibu“.

Šis, paprastai tris paras vykstantis, renginys sutraukia ne mažiau kaip 300 muzikantų ir atlikėjų bei 6–7 tūkst. žiūrovų, iš kurių bemaž pusę sudaro užsieniečiai. Nors COVID-19 pandemija šiuos skaičius „apkarpė“, organizatoriai ateinančios vasaros festivalyje viliasi sulaukti 3–4 tūkst. „Kilkim žaibu“ gerbėjų.

Iki šiol šis festivalis vykdavo Žiemgalos ir Žemaitijos regionuose. „Su Žemaitija neatsisveikiname, bet trokšdami atsinaujinimo, naujų potyrių, keliamės kuriam laikui į Aukštaitiją“, – sakė festivalio organizatorius, asociacijos „Pikuolis“ įkūrėjas Daividas Kurlis.

Išplatintame pranešime skelbiama, kad atvykusieji galės susipažinti su protėvių, gyvenusių prieš tūkstantį metų, gyvensena, pajusti istorinio laikotarpio detales, kurias dar mena mūsų seneliai.

Renginio branduolį, kaip visada, sudarys griausmingos muzikos programa, viešės pasaulyje garsūs sunkiosios muzikos atlikėjai.

Numatoma, kad renginys tradiciškai vyks tris dienas ir tris naktis, o Lėno ežero pakrantėje esančiame dvaro parke tilps visi norintieji atvykti.

Muziejuje žadamos paskaitos ir ekskursijos, pirties pramogos, kulinarinio paveldo vaišės.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)