Vasario 16-ąją – renginiai ir apdovanojimai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vasario 16-ąją Ukmergėje surengta daug tradicinių ir naujų renginių bei apdovanoti rajonui nusipelnę ukmergiškiai.

Valstybės atkūrimo datai paminėti kasmet rengiamas bėgimas Pabaiskas–Ukmergė. Lygiai vidurdienį buvo duotas tradicinio bėgimo startas Pabaiske. Daugiau kaip du šimtai sportininkų iš visos Lietuvos įveikė 11 600 m ilgio distanciją.

Rajono mokiniai įveikė mažesnę – 3 kilometrų – distanciją ir finišavo Sporto centro stadione.

Dar vienas, jau ne pirmus metus organizuojamas sportinis renginys – pėsčiųjų žygis į Pabaiską. Jame šiemet dalyvavo įspūdingas skaičius dalyvių – net keli šimtai ukmergiškių.

Darželinukai ir jų tėveliai buvo pakviesti į nuotaikingą stadione surengtą šventę.

Nuo Lietuvos Tarybos priimto sprendimo atkurti Lietuvos valstybę praėjo 104-eri metai.

Ta proga prie Laisvės paminklo Vasario 16-osios proga vyko iškilmingas minėjimas. Nuskambėjus Lietuvos himnui, susirinkusiuosius pasveikino rajono meras Rolandas Janickas ir Seimo narys Juozas Varžgalys. Šalies gimtadienis pagerbtas patrankos salve ir prie paminklo atneštomis gėlėmis.

Aikštėje šios šventės metu suplazdėjo ne tik valstybės ir Ukmergės savivaldybės vėliavos – pirmą kartą buvo iškeltos ir mūsų seniūnijų vėliavos.

Po minėjimo ukmergiškiai rinkosi į kultūros centrą, kur surengtas šventinis koncertas ,,Išdainuota. Išmylėta“. Jame koncertavo profesionalūs muzikantai ir kultūros centro bei jo skyrių duetai.

Šventės metu paskelbti ir tradiciniai Mero padėkos ženklo apdovanojimai. Vasario 16-osios proga jie skirti dviem kultūrą mūsų krašte puoselėjantiems ukmergiškiams.

Už etninės kultūros puoselėjimą, kultūrinių vertybių ugdymą ir aktyvų dalyvavimą projekto „Deltuva – Lietuvos mažoji kultūros sostinė 2021 m.“ įgyvendinime Mero padėkos ženklu apdovanota Ukmergės kultūros centro Deltuvos skyriaus renginių organizatorė Daiva Stimburienė.

Už mūsų krašto praeities ir dabarties savitumo bei grožio pateikimą Deltuvos kultūros almanacho „Eskizai“ leidiniuose apdovanotas šio leidinio redaktorius, Ukmergės kultūros draugijos pirmininkas Vytautas Česnaitis.

Šventės proga kultūros centre vyko dokumentinio filmo ,,Kernagis“ premjera, o Švč. Trejybės bažnyčioje vakare aukotos šv. Mišios.

Kopūstėlių bazėje klubas „Miško broliai“ surengė atvirų durų dieną. Čia eksponuota tautodailininko Raimondo Šalaševičiaus molio skulptūrų paroda „Pokario Dainava“.

Pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos gimtinėje Užulėnyje buvo surengtos 1918 m. vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų atminimo pagerbimo iškilmės.

Šventės proga vyko daug parodų, edukacijų. Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje ir kultūros centre eksponuotos parodos apie lietuvių tautinius kostiumus iš Lietuvos nacionalinio kultūros centro tautinių kostiumų rinkinių.

Ukmergės meno mokyklos Dailės skyrius viešojoje bibliotekoje eksponuoja parodą „Etninės kultūros pėdsakais“.

Muzikos grupė „Requiem“  Valstybės atkūrimo šventės proga pristatė naują patriotinę dainą „Didvyris“.

Prasmingai į renginius įsiliejo mažieji ukmergiškiai. Vaikų lopšelių-darželių ir mokyklų auklėtiniai gamino tautines trispalves juosteles ir surengė akciją „Juostelė mūsų valstybei“. Jos metu Kęstučio aikštėje juosteles užrišo ant vėliavų stovų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų